ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΠΡΟΣΔΟΚΑ Ο Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία 
τα περί κατάρρευσης των εσόδων
«Προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας. Όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εμπόρους και επαγγελματίες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία «άντεξε» το 2015, που ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά» καταγράφοντας «οριακή ύφεση», ενώ υπογράμμισε ότι το 2016 υπάρχουν ενδείξεις «μεταστροφής» προς την ανάκαμψη.

«Το 2016 υπάρχουν εμφανή στοιχεία αντιστροφής της οικονομίας. Το δεύτερο τρίμηνο είχε για πρώτη φορά θετικό πρόσημο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εξαγωγές επέδειξαν μια εξαιρετική δυναμική, σταθεροποιήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση, μειώθηκε περαιτέρω η ανεργία έστω και δύο δυόμιση μονάδες» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Άρα θεμελιώνεται εν πολλοίς η ιδέα, ότι είμαστε σε αυτό το σημείο μεταστροφής και προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας. Όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ακόμη: «Όλοι προσδοκούμε ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας». «Μπροστά μας θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη, οι προβλέψεις μιλούν για 2,5 - 2,7 σε ετήσια βάση, από τώρα μέχρι το επόμενο δωδεκάμηνο, αλλά αυτό δεν αρκεί, η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί και εκεί χρειάζεται ακόμη πάρα, πάρα, πολύ δουλειά και ταυτόχρονα να είναι δίκαιη» κατέληξε.

Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία τα περί κατάρρευσης των εσόδων

Από την πλευρά του, καταστροφολογία χαρακτήρισε τα περί κατάρρευσης των εσόδων και επικείμενης ενεργοποίησης του κόφτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση του  ΣΥΡΙΖΑ  στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επειδή θα ακούσετε ειδήσεις ότι δήθεν καταρρέουν τα έσοδα, δεν πάνε καλά, έρχεται ο "κόφτης", καταρρέει ο  ΦΠΑ  στα νησιά, δεν εισπράττεται τίποτα και δεν παραδίδεται τίποτα, βγήκαν τα προσωρινά στοιχεία του Αυγούστου, σύντομα έρχονται και τα οριστικά, και η μεγάλη έκπληξη θα είναι όταν βγουν και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, όπου απεικονίζουν με σαφήνεια το τι έγινε το καλοκαίρι. Τι λένε τα στοιχεία του Αυγούστου για τα νησιά; Ρόδος 165% πάνω από το στόχο, Σαντορίνη 114%, Μύκονος 170%, Ζάκυνθος 91%, Κέρκυρα 78%. Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, όλη αυτή η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση περί αποτυχίας στα φορολογικά, περί ''κόφτη'' και όλα αυτά τα πράγματα, δεν ισχύουν. Αυτό δείχνουν τα νούμερα. Εμείς όμως δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ειδικά για την είσπραξη των μεγάλων ποσών της φοροδιαφυγής».

Επισήμανε ακόμα ότι στο οκτάμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών, έκλεισαν με 522.000.000 ευρώ πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού. Και παρά το γεγονός ότι ο στόχος των επιστροφών για το οκτάμηνο ήταν 1,8 δισ. ευρώ, αυτός ξεπεράστηκε κατά 329.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξαντλήσει η κυβέρνηση κάθε δυνατότητα να βοηθηθούν πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Οι πολίτες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στον ανοιχτό στην κοινωνία προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για παλιό σύστημα εξουσίας που την πολεμάει. «Σε μια εποχή που ορισμένα ΜΜΕ εμφανίζουν την κυβέρνηση σαν να κρύβεται, εμείς είμαστε εδώ, ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, οι υπουργοί και συζητάμε ανοιχτά με την κοινωνία. Οι πολίτες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν στηρίζεται σε όλο αυτό το μπλοκ εξουσίας που έχουμε απέναντι. Το παλιό πολιτικό σύστημα, σε εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών που κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν, να πληρώσουν σε πάρα πολλούς τομείς. Όλο αυτό το παλιό σύστημα εξουσίας, που ήθελε με άλλον τρόπο να λειτουργεί, μας πολεμάει και βλέπετε τι δεχόμαστε όλες αυτές τις μέρες ως πίεση, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να υποκύψουμε. Ξέρουμε ότι στηριζόμαστε κυρίως στους πολίτες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ