Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας ότι πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους ανατολικά του Ευφράτη μετά την κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ, για να συνεχίσουν να έχουν την αμερικανική υποστήριξη, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, από την Άγκυρα. Η Τουρκία θεωρεί τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας εχθρική δύναμη και η νέα αυτή θέση των ΗΠΑ έρχεται να ικανοποιήσει το πάγιο τουρκικό αίτημα να μην δημιουργηθεί ενιαία αυτόνομη κουρδική οντότητα στη βόρεια Συρία.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ενίσχυε τις αποσχιστικές - αυτονομιστικές βλέψεις του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και τις τουρκικές επαρχίες όπου ζουν κατά πλειοψηφία Κούρδοι.

Οι δηλώσεις του κ. Μπάιντεν έγιναν την ίδια ημέρα που τουρκικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, εισήλθαν στη Συρία για να συμβάλουν στην κατάληψη της μεθοριακής πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό ΚράτοςΤην είσοδο τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο συριακό έδαφος με στόχο πόλη την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος καταδίκασε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας. Η Δαμασκός κάνει λόγο για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας, συμπληρώνοντας ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εντός του εδάφους της Συρίας πρέπει να διεξάγονται σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση.



Η συριακή διπλωματία κατηγορεί ακόμη την Άγκυρα ότι θέλει να αντικαταστήσει το Ισλαμικό Κράτος με «άλλες τρομοκρατικές ομάδες», όπως αποκαλεί τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ένοπλο βραχίονα της συριακής αντιπολίτευσης.

«Υπόγεια» συμφωνία Άσαντ - Τουρκίας - Ιράν καταγγέλλουν οι Κούρδοι της Συρίας

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελεί «κραυγαλέα παρέμβαση» στα εσωτερικά της χώρας και αποτελεί αποτέλεσμα υπόγειας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας, του καθεστώτος Άσαντ και του Ιράν, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της βόρειας Συρίας Ρεντούρ ΞελίλΠρόσθεσε δε ότι οι τουρκικές απαιτήσεις ώστε οι YPG να μείνουν ανατολικά του Ευφράτη και να μην προχωρήσουν δυτικά θα απαντηθούν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία συριακών αραβικών και κουρδικών πολιτοφυλακών, στις οποίες κυριαρχούν οι YPG.

Μολονότι οι τελευταίες, που αποτελούν στην κύρια πλευρά τους ένοπλο βραχίονα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έχουν τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας, κυρίως επειδή έχουν εμπλακεί σε μεγάλες μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να τις θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Το PYD αναγνωρίζει πράγματι ως ιδεολογικό καθοδηγητή του τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, φωτογραφίες του οποίου φιγουράρουν στα γραφεία του. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οργανωτικά αποτελεί διακριτή οργάνωση από το PKK.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ