Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μπελέρης: Από την παρακρατική «ΜΑΒΗ», δεξιός «σημαιοφόρος» της Ν.Δ. ***** Ο Κασσελάκης ακύρωσε την συνάντηση με το ισραηλινό λόμπυ AIPAC στις ΗΠΑ. ***** Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Μπλόκαραν 800.000 ευρώ από Εταιρεία στον χώρο του θεάματος. ***** Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο, ένας νεκρός. ***** H Ακροδεξιά «σαρώνει», οι Ευρωεκλογές τρομάζουν και ο Πούτιν χαμογελά. ***** Πλήρης στήριξη της Κίνας - Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση ανταπάντησης του Ισραήλ. ***** Παραμένουν στη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά μαχητικά που συνέδραμαν το Ισραήλ.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ: «ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

«Το φθινόπωρο θα είναι η ώρα της αλήθειας» για την Ελλάδα, εκτιμά ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.
Σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καρβούνης εξηγεί ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα «οριστικά» και από τη «διαχείριση κρίσεως» να περάσουμε «στην υλοποίηση, τη σταθερότητα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη». Σ' αυτή την προσπάθεια βλέπει έναν αυξημένο προσωπικό ρόλο, καθώς «εκτός από Ευρωπαίος αξιωματούχος», όπως λέει χαρακτηριστικά, «Είμαι και Έλληνας και διακαής μου πόθος είναι να δω τη χώρα μου να βγαίνει νικήτρια από αυτή την πολύχρονη περιπέτεια».

Σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη: «Έχουμε δύο σκαλοπάτια μπροστά μας. Το πρώτο είναι η πλήρης ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση των 2,8 δισ. αμέσως μετά το καλοκαίρι, αφού εφαρμοστούν τα τελευταία προαπαιτούμενα. Το δεύτερο αφορά την προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης, μέσα στο φθινόπωρο, κατά την οποία θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως η επιχειρησιακή εφαρμογή του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών και για την αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και η εφαρμογή της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια»Όπως επισημαίνει, η εφαρμογή είναι το κλειδί, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «όλες οι σκληρές αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα έως τώρα δεν θα έχουν καμιά αξία». Στα «ευαίσθητα θέματα» της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το περαιτέρω άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς και προσθέτει ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από την αρτιότητα και ποιότητα των ελληνικών προτάσεων»

Για το Brexit, επαναλαμβάνει τη σημασία της ταχύτητας με την οποία πρέπει να ενεργοποιήσουν οι Βρετανοί το άρθρο 50, προκειμένου «να χτίσουμε μια νέα σχέση επωφελή για όλους», ενώ είναι κατηγορηματικός ότι «δεν μπορεί να υπάρξει σχέση α λα καρτ».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τονίζει ότι «πιθανή επαναφορά της θανατικής ποινής, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων». Εκτιμά ωστόσο ότι «η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό λειτουργεί» και η γειτονική χώρα «φαίνεται ότι δεν θέλει να γκρεμίσει ό,τι έχουμε χτίσει», καθώς οι ροές εξακολουθούν να είναι χαμηλές. Στη φαρέτρα της Επιτροπής θεωρεί ισχυρά όπλα το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ, την πρόοδο στην ψηφιακή ένωση, και την συμπερίληψη του παράγοντα «κοινωνία», στις χώρες-μέλη για σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης. 

Καταλήγοντας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα, καταγγέλλει το «blame game», σύμφωνα με το οποίο, για κάθε καλό που συμβαίνει σε μια χώρα της Ένωσης, τα εύσημα παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ για καθετί αρνητικό, φταίει η Ευρώπη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη είναι πακέτο all inclusive. Δεν μπορείς να κρατάς ό,τι σε συμφέρει και στα δύσκολα να αδιαφορείς ή, χειρότερα ακόμη να πελεκάς τα θεμέλια ενός οικοδομήματος που είναι πολύ πιο εύθραυστα από αυτά του εθνικού κράτους».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ