Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΕ ΠΙΤΣΙΟΠΛΑ

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ. Σχολιάζοντας δήλωσή του περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% της ΔΕΗ το 2017, όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και ότι ο ίδιος είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα από εκείνον, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, ποιοι είναι οι σχεδιασμοί. Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πιτσιόρλας περνά σε άλλα χωράφια και του συνέστησε να «καθίσει στ' αυγά του».

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα αναμένεται να γίνει γνωστό ποια εταιρία θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς λήγει η καταληκτική προθεσμία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να δώσουν το «παρών» η ΤERNA, που είναι ο αντίστοιχος διαχειριστής της Ιταλίας και ενδεχομένως η RTE, o Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρισμού της Γαλλίας, εταιρείας 100% θυγατρικής της EDF.

Όπως σημειώνει η ''Ημερησία'', η TERNA είχε συμμετάσχει στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, που διενεργήθηκε το 2014 και ματαιώθηκε. Παρότι δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον της για τον ελληνικό διαχειριστή, προέβαλε σοβαρές ενστάσεις όταν έγινε γνωστό ότι το υπουργείο προσανατολιζόταν στην πώληση μειοψηφικού, αντί του αρχικού πλειοψηφικού πακέτου. Ωστόσο, φαίνεται ότι τελικά θα καταθέσει πρόταση για τον ΑΔΜΗΕ. Στο μετοχικό κεφάλαιο της CDP RETI, μητρικής εταιρείας της TERNA, κατέχει σημαντικό ποσοστό η κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), η οποία είχε αυτοτελώς εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ΑΔΜΗΕ το 2014.

Όσον αφορά στον RTE, η συγκυρία για τον ΑΔΜΗΕ δεν μοιάζει να είναι και η πιο ευνοϊκή. Η μητρική ΕDF έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να πωλήσει το 50% του γαλλικού Διαχειριστή, ενώ σήμερα, 26 Ιουλίου, πραγματοποιείται γενική συνέλευση των μετόχων της EDF για την έγκριση προγράμματος χρηματοδότησης της εταιρείας με στήριξη από το γαλλικό δημόσιο της τάξης των 4 δισ. ευρώΣύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, σε δεύτερη φάση ακολουθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών με στόχο ο πλειοδότης να έχει αναδειχθεί έως τις 31/10 και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 να έχει μεταβιβαστεί το 24% στον επενδυτή.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ