LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Εάν η Τουρκία εφαρμόσει τη θανατική ποινή, η Ε.Ε. θα σταματήσει αμέσως την ενταξιακή διαδικασία, προειδοποίησε την Άγκυρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ ΓιούνκερΌπως είπε, η χώρα δεν βρίσκεται στο σημείο για να γίνει μέλος της Ε.Ε., στο άμεσο μέλλον.  Τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την Ε.Ε. για τις εκκαθαρίσεις που άρχισαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία απέρριψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑυτά που λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «δεν με ενδιαφέρουν και δεν τους ακούω», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι δεν θα μειωθεί η αντεπίθεση κατά του υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος. Λίγο μετά τη μετάδοση της συνέντευξης του Ερντογάν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατηγόρησε την Άγκυρα ότι «φυλακίζει το μέλλον» της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε την Πέμπτη στην Τουρκία για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διώξεις από την τουρκική κυβέρνηση. Η αύξηση έως 30 ημέρες της προσωρινής κράτησης από τέσσερις που ήταν, η ισόβια διαγραφή των δημοσίων λειτουργών που έχουν διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και η σύλληψη του Χαΐλς Χαντσί, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το "δεξί χέρι" του Γκιουλέν, είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα στα οποία προχώρησε η Άγκυρα. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει 1.043 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15 πανεπιστήμια, 1.229 ενώσεις και ιδρύματα και 19 συνδικάτα...

Η δικαιοσύνη ανακοίνωσε στο μεταξύ την αποφυλάκιση 1.200 στρατιωτικών, αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε στην τηλεόραση τη διάλυση της προεδρικής φρουράς που «δεν έχει λόγο να υπάρχει». Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, 283 από τα 2.500 μέλη της συνελήφθησαν. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης ότι διατάχθηκε η προφυλάκιση 13.002 ατόμων μετά τα γεγονότα τη νύχτα της 15ης προς την 16η Ιουλίου και 5.837 άτομα τέθηκαν από κράτηση, από τα οποία 3.718 στρατιώτες και 123 στρατηγοί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι ο Γκιουλέν είναι «πιο επικίνδυνος από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» και ότι το κίνημά του είναι «πιο άγριο από το Ισλαμικό Κράτος». Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η συμφωνία της 20ης Μαρτίου μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, η οποία σταμάτησε τη ροή των μεταναστών προς την Ε.Ε., συνεχίσει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα και ζήτησε να δοθεί νέα ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ