Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΕΡΙ

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος. Στο επίκεντρο των επαφών του, θα τεθούν οι οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. O ίδιος θα συναντηθεί τόσο με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, όσο και με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ«Ο Κέρι θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να μη μιμηθούν άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. τη Βρετανία» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, «φρένο» στην άμεση έναρξη των διαδικασιών αποχώρησης από την Ε.Ε. βάζει η βρετανική κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες επιταγές των ευρωπαϊκών θεσμών. «Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφασίσουμε το πότε θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50» ανακοίνωσε το Λονδίνο, δια στόματος του υπουργού Επιχειρήσεων, Σαγίντ ΤζαβίντΣημειώνεται ότι το Άρθρο 50 αφορά τον μηχανισμό αποχώρησης μίας χώρας-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Το επίσημο αίτημα του Λονδίνου αναμένει η Ε.Ε.

Να καταθέσει επίσημο αίτημα εξόδου από την Ε.Ε. έως την Τρίτη καλεί τη Βρετανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα BildΟ κ. Σουλτς επισημαίνει ότι η Ε.Ε. επιθυμεί την τάχιστη διεκπεραίωση του ζητήματος, εκτιμώντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη στιγμή για την υποβολή του βρετανικού αιτήματος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ ασκεί έντονη κριτική στη βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες τακτικές καθυστέρησης». Ο ίδιος μάλιστα, τάσσεται υπέρ μίας ταχείας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., εντός της προβλεπόμενης διετούς προθεσμίας.

Στον ίδιο τόνο κινείται και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μιλώντας στη Bild, ξεκαθαρίζει «ότι κανένας δεν έχει την ευκαιρία να παίξει με τον χρόνο». «Οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» προσθέτει.
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, εξηγεί ότι η Βρετανία είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ε.Ε. σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις. «Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το ίδιο θα θελήσουν και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία» συμπληρώνει, καθιστώντας σαφές ότι «οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους».

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ζητήσουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό, να δηλώσει στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, την επίσημη επιθυμία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. «Αυτό είναι αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει το ψήφισμα που θα καταθέσουν οι Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ