Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Το «χαρτί» προειδοποίησης για ατυχήματα. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΙ' ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ

Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, που αποτελούν ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα, να είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τονίζει η επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κ. Κωνσταντοπούλου αντιπαρέρχεται της άποψης περί ισχυρών «αντιμνημονιακών δυνάμεων οι οποίες κατεγράφησαν στις τελευταίες εκλογές», τονίζοντας ότι εκεί: «Αποδείχθηκε περίτρανα πως οι μνημονιακές δυνάμεις, και πρωτίστως οι νεομνημονιακές δυνάμεις της σημερινής κυβέρνησης, φοβούνταν τόσο πολύ μην προλάβει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί μια αντιμνημονιακή πολιτική πρόταση αντίστοιχη και αντάξια της μεγαλειώδους και ευθυτενούς στάσης του ελληνικού λαού, που έσπευσαν να διοργανώσουν και να σκηνοθετήσουν εκλογές, έξω από τα συνταγματικά θεσμικά πλαίσια, με πρωτοφανείς συντετμημένες διαδικασίες και με παράκαμψη της Βουλής».

Εκφράζει αισιοδοξία για την θετική πορεία του κόμματός της σημειώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το σχέδιο αιφνιδιασμού, όποια μεθόδευση κι αν επιχειρήσει το κυβερνητικό επιτελείο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι, προϊδεασμένοι και υποψιασμένοι. Δε θα συμβεί ξανά ποτέ ο αιφνιδιασμός και το πραξικόπημα του καλοκαιριού, που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα». Για την αμείωτη δυναμική της Χρυσής Αυγής, όπως καταγράφηκε στις εκλογές η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εκτιμά ότι: «Στις επόμενες εκλογές αυτός ο αντιδημοκρατικός, ναζιστικής αναφοράς και φασιστικής λειτουργίας σχηματισμός θα βγει αποδεκατισμένος από την κάλπη».

Αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα όσων προσχωρήσουν στην «Πλεύσης Ελευθερίας» και κατά πόσο ευπρόσδεκτοι θα είναι οι μη αριστεροί, η πρόεδρος της σημειώνει: «Η ''Πλεύση Ελευθερίας'' είναι μάχη απελευθέρωσης του λαού. Είναι μάχη που πρέπει να δοθεί από αποφασισμένους ανθρώπους και συλλογικότητες, με ενωμένες δυνάμεις. Ευπρόσδεκτοι στην ''Πλεύση Ελευθερίας'' είναι τόσο άνθρωποι που τοποθετούνται στην Αριστερά, όσο και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και όσοι διεκδικούν με δημοκρατικό πατριωτισμό την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας... Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και να χτίσουν μαζί μας ένα διαφορετικό κόσμο, που είναι εφικτός, σε πείσμα των προσπαθειών ενός ολιγαρχικού, συστήματος να μας πείσει ότι αυτό δε γίνεται».

Για τους «ψιθύρους» περί εναγκαλισμού της «Πλεύσης Ελευθερίας» από την διαπλοκή τονίζει κατηγορηματικά: «Είναι γνωστό ότι συγκρούστηκα όσο λίγοι με τη διαπλοκή και εξακολουθώ να πληρώνω το τίμημα γι' αυτό. Είναι ένα κόστος που αποδέχομαι και είναι τιμή μου να συνεχίσω να το πληρώνω, αφού δεν διατίθεμαι να μεταβάλλω τη δική μου στάση. Εξάλλου προσθέτει Δικαιοσύνη και Διαφάνεια, αποτελούν δύο από τα έξι προτάγματα της ''Πλεύσης Ελευθερίας''».

Σχολιάζοντας το κατά πόσο θεωρείται «άδικη η κριτική» που ασκεί σε βάρος του πρωθυπουργού η κ. Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι: «Η πολιτική που εφαρμόζει ο σημερινός πρωθυπουργός αντιστρατεύεται οτιδήποτε αναφέρεται στην Αριστερά, τους αγώνες, τις θέσεις και τις αξίες της. «Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από το περιβάλλον του να ισχυρίζεται ότι το άκρως νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο μνημονιακό καθεστώς που υπηρετούν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Αριστερά».

Τέλος στο κατά πόσο είναι λύση η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εκτιμά ως υπερτιμημένο το ερώτημα αυτό για το νόμισμα, υπογραμμίζοντας: «Το πρώτιστο είναι η δημοκρατία και η ελευθερία. Για τις οποίες πρέπει να παλέψουμε με κόστος και αυτοθυσία και όχι να διστάζουμε με πρόσχημα οποιοδήποτε νόμισμα. Κανένα νόμισμα δεν αποτελεί ούτε θεμελιώδες κεκτημένο, ούτε πανανθρώπινη αξία, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ