Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΚΚΕ για αύξηση κατώτατου μισθού: Συγκάλυψη στην πραγματική ληστεία σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ

«Γολγοθάς» χωρίς ανάσταση.....
Μπορεί πολλοί «καλοθελητές» μεταξύ των οποίων η Ν.Δ. και η ίδια η διαπλοκή να αναζητούν… ημέρα εκλογών, ωστόσο στην κυβέρνηση ξεκόβουν τις εν λόγω συζητήσεις και ψάχνουν τον τρόπο κατάρτισης του μηχανισμού αυτόματης προσαρμογής τυχόν αποκλίσεων για το πρόγραμμα, ο οποίος σε συνδυασμό με την έναρξη της διευθέτησης του χρέους θα κλείσει την αξιολόγηση και θα επιτρέψει στην οικονομία να αλλάξει πρόσημο. «Δεν μπορούν, δεν πρέπει να γίνουν και δεν έχουν βάση οι εκλογές» σημείωνε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, τονίζοντας πως μέρος της συμφωνίας είναι ουσιαστικά και το προληπτικό πακέτο μέτρων, αφού εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αναπληρωθούν.

«Όλα τα Μέσα του εξωτερικού κινούνται σε μία γραμμή λογικής και πολλά εντός της χώρας την ίδια ώρα έχουν βρει και την ημερομηνία των εκλογών» υπογράμμιζαν το βράδυ του Σαββάτου στην κυβέρνηση. Ενδεικτική είναι και η τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όσοι περιμένουν ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία θα μείνουν με την όρεξη». Στο Μέγαρο Μαξίμου «κλείνουν» τα αυτιά τους στους «ευσεβείς πόθους ορισμένων συμφερόντων για πολιτικές εξελίξεις και αναζητούν τον «αυτόματο κόφτη», ο οποίος θα συμπεριλάβει το προληπτικό πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση μαζί με την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο επόμενο Eurogroup, πιθανότατα της Μεγάλης Πέμπτης.



Οι σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και αντιπροσωπείας των Θεσμών ξεκινούν από σήμερα με καταληκτική ημερομηνία την Μεγάλη Τετάρτη. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να έχουν μία έτοιμη συμφωνία μέχρι τότε, ώστε να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία και για τα προληπτικά μέτρα αλλά και για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Πηγές της κυβέρνησης, εξάλλου, παραθέτουν τις ακριβείς δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ και επισημαίνουν και όσα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν μπορεί να νομοθετήσει προληπτικά, για να υπογραμμίσουν ότι οι δηλώσεις αυτές δείχνουν με ακρίβεια πού θα κινηθεί η διαπραγμάτευση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν, ανάλογος μηχανισμός υπάρχει και στη Γερμανία ο οποίος, αν υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, ενεργοποιείται αυτόματα και κόβει κατά το αντίστοιχο ποσοστό όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς δαπανών του προϋπολογισμού. Πέραν αυτού, επισημαίνουν και τη δήλωση Ντάισελμπλουμ μετά το Ecofin για την οποία τονίζουν ότι είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος αφού δηλώνει: «Επιτρέψτε μου να κάνω σαφές, διότι στον ελληνικό Τύπο γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο, αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει!»

«Πολλές χώρες έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση υπό αίρεση. Δεν μπορεί να γίνει νόμος του κράτους κάτι το οποίο πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή» επαναλαμβάνουν οι ίδιες πηγές. Τα δεδομένα πάντως σε περίπτωση επιμονής για εκ των προτέρων νομοθέτηση αλλάζουν, καθώς μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουδείς μπορεί με ασφάλεια να πει ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά πάντως ότι πρόσθετα μέτρα, πέραν των προβλεπόμενων 5,4 δισ. ευρώ της συμφωνίας του καλοκαιριού, «δύσκολα περνούν από τη Βουλή». Αυτό εξάλλου είχε διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη με τη συνέντευξή του στο Euronews, όπου είχε τονίζει πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής αρκεί να μην έρθουν πρόσθετα μέτρα. Τούτων δοθέντων, στο Μαξίμου επιχειρούν να ξορκίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τότε η όλη συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις θα διεξάγεται σε εντελώς διαφορετική βάση.



Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε παρατεταμένη αγωνία για την πορεία της αξιολόγησης και εν μέσω «σειρήνων» για νέο βαρύ πακέτο μέτρων, ενημερώνεται για το περιεχόμενο των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων. Εντός της εβδομάδας πιθανότατα θα υπάρξει και σύγκλιση της Κ.Ο. για ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επαναφέρει το πολιτικό «μασάζ» με τους βουλευτές ανά περιφέρεια.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ