ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΚΟΚΚΙΝΗ» ΓΡΑΜΜΗ Η ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ VD

Οι επικουρικές δεν είναι σύνταξη; 
Οι αντοχές του κόσμου έχουν πλέον ξεπεραστεί! 
«Όσοι έχουν κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα ωφελούνται από το ασφαλιστικό» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος εξηγώντας ότι τα μέτρα είναι «σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, βοηθάμε τους αδύναμους και τους φτωχούς». Αυτοί που τράβαγαν το κάρο μέχρι σήμερα είναι οι μισθωτοί υπογράμμισε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι πρέπει να πληρώσουν και οι άνθρωποι με εισόδημα 40.000, 50.000 και 60.000. «Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 προσδιόρισε τις ''κόκκινες γραμμές'' της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που αφορούν ότι δεν θα μειωθεί καμιά κύρια σύνταξη και ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια σ την εθνική σύνταξη. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, τα σημεία αιχμής της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς είναι οι ασφαλιστικές εισφορές, οι συντάξεις και τα εισοδηματικά κριτήρια.



«Τους είπαμε ότι βγήκαμε για να βοηθάμε τους αδύναμους» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη καθώς «έχει ίδιους φόρους για όλους». Τέλος πρόσθεσε ότι οι βουλευτές  δεν θα έχουν πλέον φορολογική ασυλία. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη



Συγνώμη,  αλλά μιλάμε για ''χοντρό'' δούλεμα από τον κ. Υπουργό που προσπαθεί να μοιράσει ''καθρεφτάκια'' στους ιθαγενείς! Εδώ οι αντοχές του κόσμου έχουν προ πολλού ξεπεραστεί, όπως έδειξαν και οι χθεσινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα, όπου αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για το ασφαλιστικό νωρίς το πρωί της Παρασκευής. 

Οι «διαδηλωτές» αστυνομικοί απωθήθηκαν από συναδέλφους τους, της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος οι αστυνομικοί που διαμαρτυρήθηκαν ήταν ένστολοι. «Κρύψαμε μικρά πλακάτ μέσα από τις στολές μας για να κάνουμε διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ένα από τα πλακάτ έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;». «Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική αστυνομία είναι κομμάτι από το λαό και θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό» σημείωσε ο κ. Γερακαράκος.




H διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνουν τα συνδικαλιστικά σωματεία των σωμάτων ασφαλείας για το ασφαλιστικό την Παρασκευή. Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17:00 μπροστά από την παλιά Βουλή.



Από την άλλη πλευρά, τη θέση των δικηγόρων για ουσιαστικό διάλογο από μηδενική βάση σχετικά με το ασφαλιστικό επανέλαβε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης ΑλεξανδρήςΟι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους και εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Εν όψει της συνεδρίασης του συντονιστικού του κλάδου το απόγευμα ο κ. Αλεξανδρής είπε, μιλώντας στο Mega, ότι δεν έχει «κανένα νεότερο στοιχείο που μπορεί να αναδιατάξει τις σκέψεις του οργάνου που θα αποφασίσει», τονίζοντας την ανάγκη μιας «ουσιαστικής πρόταση η οποία να μεταφράζεται σε ουσιαστικές αλλαγές». «Τα στοιχεία που δίνονται, οι μετρήσεις, οι ποσοτικοποιήσεις και οι κοστολογήσεις, η αναλογιστική μελέτη δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν μπορείς να προτείνεις τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ασφαλιστικών εισφορών για μια κατηγορία 44.000 ελευθέρων επαγγελματιών δικηγόρων χωρίς να ξέρεις πόσοι δικηγόροι έχουν εισόδημα από 1 έως 10.000 ευρώ, πόσοι δικηγόροι έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Δεν το ξέρουν. Μετρήσεις τέτοιες δεν υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Και βέβαια οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους, με νέο 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Οι αγρότες εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το Σάββατο. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ στη νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.



Αντιπροσωπεία της Νίκαιας θα βρεθεί σε μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της συνάντησης που συγκάλεσε για την Κυριακή. Κοινή συνισταμένη όλων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δική τους συνδρομή, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησε τον κλάδο στα μπλόκα.

Από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, θα φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Τα μπλόκα «πράσινα φανάρια», αερογέφυρα Θέρμης, Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, έχουν δώσει «ραντεβού» το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο, όπου θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.  

Κλειστό παραμένει για πέμπτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμΤο συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως επισήμανε ο κ. Λίτος: «Είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ