ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ VD


«Πρέπει να γίνει σαφές, ότι η μεταρρύθμιση αυτή, δεν είναι προαιρετική ούτε αποτελεί μόνο συμβατική υποχρέωση της χώρας. Είναι αναγκαία για το μέλλον», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσουν ότι η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που εκείνοι άναψαν. Πρέπει να σταματήσουν τη μικροπολιτική», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Παλεύουμε να μην κόψουμε για 12η φορά συντάξεις. Παλεύουμε να προστατεύσουμε το εισόδημα των πιο αδύνατων και των αγροτών και να τους εξασφαλίσουμε μία αξιοπρεπή σύνταξη». «Το τελευταίο 24ωρο σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας, η αντιπολίτευση ζητά να αποσύρουμε την πρότασή μας για το ασφαλιστικό, αδιαφορώντας για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αδιαφορώντας για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος», είπε ακόμα εξαπολύοντας βολές προς την Ν.Δ.



Στην αρχή της παρέμβασής του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο προσφυγικό, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη λειτουργία των hotspot έως τις 18 Φεβρουαρίου, όμως περιμένει και από τους εταίρους να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. «Περιμένουμε να κάνουν το ίδιο σε ό,τι αφορά στις δικές τους υποχρεώσεις. Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι a la carte».

Όσον αφορά στην οικονομία και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση «τηρεί κατά κατά γράμμα» τη συμφωνία με τους θεσμούς, έχοντας όμως ως βασική προτεραιότητα «την προστασία των ασθενέστερων». Παράλληλα, ζήτησε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, χωρίς «τακτικισμούς» από την πλευρά των δανειστών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους αγρότες ο Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός για έναν ειλικρινή διάλογο, προσθέτοντας πως υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων» τόσο στο θέμα των εισφορών και της μεταβατικότητας των διατάξεων, όσο και της προστασίας του εισοδήματός τους, ιδίως των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που επιδιώκουν για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών. «Κάνει λάθος ο αγροτικός κόσμος αν υπολογίζει σε αυτούς που σήμερα κάνουν ότι τους υποστηρίζουν αλλά για πάρα πολλά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν τους λοιδορούσαν», είπε, καλώντας τους αγρότες να σκεφθούν ποια ήταν η πρόταση της Ν.Δ. σε σχέση με το αγροτικό, αλλά και γιατί «τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα τους αποθεώνουν όταν λίγα χρόνια πριν τους πολεμούσαν με τον πιο φανατικό τρόπο».


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ