LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: Η ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ HOT SPOT ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ VD

Η παρεμπόδιση της δημιουργίας δομών, όπου θα καταγράφονται και θα ταυτοποιούνται πρόσφυγες και μετανάστες, «μόνο αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί», σχολιάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή τις αντιδράσεις κατοίκων και δημοτικών αρχών για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής. «Η απόσειση των ευθυνών των τοπικών αρχών, μόνο επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών επιφέρει και σ’ αυτό συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του τόπου», επισημαίνει επίσης το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση.



«Μέσα σ’ ένα κλίμα απειλών από μεριάς ευρωπαϊκών κρατών, ενόψει της ανεξέλεγκτης εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της πατρίδας μας, μοναδική απάντηση αποτελεί η οργανωμένη και ελεγχόμενη διαχείριση των εισερχομένων πληθυσμών σε κέντρα υποδοχής, τόσο στα σημεία εισόδου όσο και στην ενδοχώρα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας», προσθέτει.





Όπως διευκρινίζεται, στα σημεία εισόδου επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συντομότερη δυνατή παραμονή των εισερχομένων, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο συγκέντρωσης μεγάλων πληθυσμών. «Η διαχείριση σε οργανωμένους χώρους δεν επιβαρύνει τους κατοίκους, δεν διαταράσσει την καθημερινότητά τους και προστατεύει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τον ντόπιο πληθυσμό. Ειδικά στα νησιά, των οποίων η οικονομία κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον τουρισμό, η οργανωμένη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών αποτελεί προϋπόθεση για την αποφυγή φαινομένων που δυσφημούν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», υπογραμμίζεται.

Στην ενδοχώρα η λειτουργία δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσώπων υπό εθελούσια επιστροφή και προαναχωρησιακών κέντρων για τις αναγκαστικές επιστροφές, «συμπληρώνει το πλέγμα των δομών που είναι αναγκαίες για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά και για τη διατήρηση του ελέγχου και της ασφάλειας που επιζητούν οι τοπικές κοινωνίες και προτάσσει η Ε.Ε».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών, που απαρτίζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της χωροθέτησης και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές

«Το προσφυγικό/μεταναστευτικό, μετά από ένα χρόνο ολιγωρίας και ιδεοληψιών της κυβέρνησης, είτε θα αντιμετωπιστεί συντεταγμένα από όλους, είτε θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Αυτό αναφέρει αρχικά σε σχετικό του σχόλιο σήμερα, Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προσθέσει στη συνέχεια: «Κανείς και πρωτίστως τα νησιά μας που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα στις ροές των μεταναστών, δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο και να αποφύγει δυσμενέστατες επιπτώσεις».

«Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες και αρχές να αντιληφθούν ότι στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές. Στην κατεύθυνση αυτή όλοι πρέπει να κινηθούμε με νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση, μέτρο και αποτελεσματικότητα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Μια τέτοια στάση αφορά σε ένα κράτος δικαίου πρώτα από όλους τις αστυνομικές δυνάμεις που οφείλουν να αποφεύγουν την άσκηση βίας και τις ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Ένωση Κεντρώων: Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των hotspots

«Είναι επιβεβλημένο άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής των hotspots στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ζώνη Σένγκεν». Αυτό αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε σήμερα Κυριακή, η Ένωση Κεντρώων, για να προσθέσει: «Θεωρούμε όμως ότι για την καλύτερη λειτουργία τους, τα κέντρα αυτά θα πρέπει να χτιστούν μακριά από λιμάνια και τουριστικά θέρετρα».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ