Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

«Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές, αν αυτές αποκαθιστούν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με θεσμούς και καταπολεμούν τις ανισότητες» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην διημερίδα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις». Ο κ. Δραγασάκης έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, μετά από συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, με κατάργηση ρυθμίσεων όπως το bonus των 50 εδρών, ώστε να ανταποκρίνεται πιο αυθεντικά στο σημερινό σύστημα της πολιτικής εκπροσώπησης.

«Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, ώστε να βγουν η χώρα και η κοινωνία από την κρίση» τόνισε ο κ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από τις συμφωνίες, υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και αποτελούν όρο επιβίωσης για τη χώρα όπως, είναι η ασφαλιστική και η διοικητική μεταρρύθμιση. «Είναι ευθύνη της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων να προσδιορίσουν τις αξίες και τις αρχές του πολιτικού συστήματος στο οποίο πρέπει να περάσουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε την ανάγκη η μεταρρύθμιση του Δημοσίου να συγχρονιστεί με τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος. «Η εξάλειψη του πελατειακού κράτους, προϋποθέτει ότι θα σταματήσει και το πολιτικό σύστημα να στηρίζεται στα πελατειακά δίκτυα και θα λειτουργεί στο εξής στη βάση προγραμμάτων και αξιών» σημείωσε.

«Το ερώτημα ''λιγότερο ή περισσότερο'' κράτος είναι πλασματικό. Το θεμελιώδες ερώτημα αφορά στον ρόλο του κράτους» τόνισε ο κ. Δραγασάκης ενώ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση του "δημόσιου" με το "ιδιωτικό" ως «μανιχαϊστική αντίληψη με την οποία δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση». Υποστήριξε ότι υπάρχει η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος με τρόπο «που να απαντά στις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες της κοινωνίας» και να βασιστεί στο συνδυασμό των κρατικών δομών με αλληλέγγυες δομές τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ