ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«ΜΟΥΣΤΟΣ ΑΚΑΤΑΣΤΑΛΑΧΤΟΣ»

Ήταν Φεβρουάριος του 2014, όταν το μπλόκο στη Νίκαια επισκέφθηκε ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης και ανεβαίνοντας στην καρότσα ενός αγροτικού, υποσχέθηκε: «Δεν έχουμε επιλογή: ή θα συντρίψουμε τα μνημόνια ή θα συντριβούμε».








Μας συνθλίβει η πραγματικότητα. Από τον Μάρτιο του 1995, όταν οι Θεσσαλοί πρώτοι και στη συνέχεια οι συνάδελφοί τους, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, έκλεισαν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης και βασικούς επαρχιακούς οδικούς κόμβους και η τότε κυβέρνηση τους χαρακτήρισε «υπονομευτές της δημοκρατίας», ως τις κινητοποιήσεις του 1997, που ανέδειξαν την πρώτη αναγνωρίσιμη πανελλαδικά γενιά αγροτοσυνδικαλιστών και έληξαν με τις επιχειρήσεις των ΜΑΤ που ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ και λίγωσαν με ζάχαρη τις μηχανές, ως «τη μεγαλύτερη έως τώρα κινητοποίηση στον αγροτικό χώρο, που έληξε με τον καλύτερο τρόπο, οι αγρότες επιστρέφουν στα κτήματα και στα σπίτια τους» τον Ιανουάριο του 2009.


Κι όμως «βράζουν ακόμη τα αίματα, μούστος ακαταστάλαχτος», όπως έγραφε ο Ν. Καζαντζάκης. Τα μάτια και τ’ αφτιά ξετσιπώνονται και η απόσταση μεγαλώνει. Φυσικό να χάνεται το χνούδι και να συνθηκολογούμε. Δεν είναι το τελετουργικό με τα «τρακτέρ της οργής» και η «κάθοδος της γης» στην Αθήνα της παρακμής, είναι του χειμάρρου η βουή, που σκεπάζει τα πάντα και απαλλάσσει από το χρέος συγκεκριμένων πράξεων. Προσωρινά.

Καλύπτουμε τις ελλείψεις μας με συνθήματα, όταν τα πράγματα κινούνται με ασυμμετρίες.
Ποιοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ποιοι παριστάνουν τους ιππότες, ποιοι κλείνουν πόρτες, όλα ένα κουβάρι. Ο θόρυβος, τα καπνογόνα, οι ντομάτες και οι πέτρες, οι σκηνές στο Σύνταγμα, οι κατσούνες, τα κεφαλομάντιλα, τα στιβάνια, αυτά δίνουν τα «πατήματα». Ανέγγιχτα τα προβλήματαΚαταδίκη των επεισοδίων με αντιδικία, τροφή για νέα φασαρία, κερδίζει η πονηρία σε μια παραδοσιακή λιτανεία που καλύπτει πραγματική αδυναμία.
Κείμενο: Κατερίνα Τζωρτζινάκη/''Ναυτεμπορική'' 
Video/Φωτογραφίες: ''The New Daily Mail'' 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ