ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν: «Πάγωσε» τα σχέδια για αντίποινα ο Νετανιάχου, μετά το τηλεφώνημα με Μπάιντεν. ***** Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Ζητεί να αποφευχθεί κλιμάκωση. ***** Επιβολή νέων κυρώσεων από την Ε.Ε. στο Ιράν - Έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Είναι δικαίωμα και απαίτηση της Ελλάδας να ζητήσει την αναδιαπραγμάτευση του χρέους της, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica. «Η Ελλάδα δεν ζητά για το χρέος της τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που δικαιούται, σύμφωνα με το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο και της δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι εταίροι μας απέναντί μας, ύστερα από την πιστή και πλήρη εκπλήρωση εκ μέρους μας των μνημονιακών μας υποχρεώσεων», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας πως αν οι εταίροι δεν δεχθούν κάτι τέτοιο «θα είναι υπόλογοι παραβίασης των υποχρεώσεών τους».

Ερωτηθείς εάν τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι αυτό είναι αληθές, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι εταίροι. Για το λόγο αυτό, προσθέτει ο κ. Παυλόπουλος, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από τους δανειστές να γίνουν διορθώσεις «ώστε η υφεσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας ν’ ανακοπεί εγκαίρως». «Λυπούμαι που κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση του ΔΝΤ.  Πολύ όμως φοβούμαι, ότι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν κατέχουν πλήρως την ιδιομορφία της Ευρωζώνης και του ευρώ, εξ ου και οι προτάσεις τους είναι, πολλές φορές, και υπερβολικές και καταφανώς εσφαλμένες», σημειώνει.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να εξέλθει η χώρα μας από το ευρώ ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν υφίσταται τέτοια πιθανότηταΚληθείς τέλος να απαντήσει τι μπορούν να κάνουν από κοινού Ελλάδα και Ιταλία για να αλλάξουν προς το καλύτερο την Ευρώπη, αναφέρει ότι οι δύο χώρες «πρέπει να εργασθούν συλλογικά με βάση τις κοινές αρχές και αξίες τους, για ν’ αντιμετωπίσει σήμερα η Δύση και η Ε.Ε. την αδίστακτη και εγκληματική τρομοκρατία του ισλαμικού φονταμενταλισμού». «Έλληνες και Ιταλοί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και ν’ αναλάβουμε την αντίστοιχη ευθύνη, ότι είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές αλλά και εγγυητές των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αρχών και αξιών του σημερινού ευρωπαϊκού πολιτισμού», υπογραμμίζει, εν όψει και της επίσκεψής του στην Ιταλία.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ