Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΦΑΪΜΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ VD

Στη Λέσβο βρίσκονται ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από τέσσερις μήνες που ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται την Ελλάδα. H Βιέννη προγραμματίζεται να στείλει περίπου 100 στελέχη σε Ιταλία και Ελλάδα για την επάνδρωση των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων. 

Στην επίσκεψη στη Λέσβο, τον πρωθυπουργό συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη.



Η Βιέννη θα στηρίξει τη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων hotspot, στην Ελλάδα, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο. Όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα. Ο Αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, όπως π.χ. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών των hotspot, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα συμβάλλει ενεργά για να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας οι άνθρωποι που θα φτάνουν σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει να ενημερώνονται εάν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ τα μέτρα για την κατανομή τους απαιτούν μία υψηλότερη πειθαρχία, ώστε να είναι δυνατό να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατανομή των 120.000 προσφύγων που έχει αποφασιστεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί εφικτό. Ο κ. Φάιμαν ανέφερε τέλος πως η χώρα του θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών.

''Το Ποτάμι'' σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία, με την διαμεσολάβηση της Ε.Ε., έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ δήλωσε ότι ετοιμάζει ''μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας'' και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την Άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί 'λιάζονται' και το βράδυ εξαφανίζονται».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ