Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προβληματισμό προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23% με τις πληροφορίες να θέλουν τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει σήμερα, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, την αναστολή της εφαρμογής του μέτρουΣύμφωνα μάλιστα με  τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση του Μαξίμου είναι το μέτρο να ενταχθεί σε εκείνα τα μέτρα τα οποία είναι υπό διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές ώστε με τον τρόπο αυτό να παραμείνει ανενεργό. Το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό».

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το αλαλούμ που επικράτησε χθες, Κυριακή, αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου. Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δημιουργεί σύγχυση, λέει και ξελέει» ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται το θέμα «με συνεχείς παλινωδίες, διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρύκ». Σημειώνεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση της αντιπροεδρίας να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ μόνο τα νηπιαγωγεία, την οποία έσπευσε μετά να «μαζέψει», έδειξε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε λύση «ελάφρυνσης» και όχι συνολικής κατάργησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευσηΠήγες πάντως από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης συνιστούσαν υπομονή σημειώνοντας ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η τελική πρόταση. 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα, που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει. Σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί. Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων. 
Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

» Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου. Καθαρά και οριστικά επιτέλους.  Ο πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές  δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες. Όχι με προσωρινή ''κατάψυξη'', για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα...».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ