Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε συσπείρωση δυνάμεων και συστράτευση καλεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου. 
Σε δήλωσή της αναφέρει: 
«Με την εμπειρία της ιστορικής μας διαδρομής, την δύναμη της παράδοσης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.
Θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις, τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση, με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές. Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

«Απόδραση μέσω εκλογών για τον Αλ. Τσίπρα»                                         

Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής», η κ. Γεννηματά επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι η απόδραση μέσω των εκλογών συνιστά ομολογία αδυναμίας. Όπως αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Η επιλογή του για μία ακόμα φορά δεν αφορά τις ανάγκες της χώρας. Αυτό που κατά τον κ. Τσίπρα προέχει δεν είναι να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβει να φθάσει στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, ο λογαριασμός των οδυνηρών μέτρων που υπέγραψε».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό προσθέτει: «Η προκήρυξη των εκλογών είναι η εξόδιος ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα και το τέλος του κύκλου των ψευδαισθήσεων και του εμπορίου ψεύτικων ελπίδων που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και δόξασε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ θα δώσει δυναμικό παρών στις εκλογές. «Με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν  τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα» αναφέρει.

Για το ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας τονίζει ότι «Η χώρα δεν χρειάζεται διχαστικά και πολωτικά μέτωπα, αντίθετα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης: Συνεννόηση και συνεργασία που δεν αφορά σε ευκαιριακά κυβερνητικά σχήματα αλλά στην έκφραση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης σε προγραμματική βάση. Γι αυτό ο πολιτικός μας χώρος πρέπει μετά τις εκλογές να είναι δυνατός. Λέμε λοιπόν όχι στα "μέτωπα", όχι σε αυτοδυναμίες και νέες αυταπάτες, όχι σε άλλα ψέματα. Εδώ και πέντε χρόνια λέμε, με συνέπεια και κόστος, ναι στην αλήθεια, ναι στην ευθύνη ναι στη συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων».

Η κ. Γεννηματά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το τρίτο και επαχθέστερο, όπως λέει, μνημόνιο το οποίο κατά την άποψή της δεν ήταν αναπόφευκτο: «... Κατέστη αναγκαίο από την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ήταν αναγκαία αλλά όχι από μόνη της και ικανή συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης. Η χώρα χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων που δεν αφορούν αλλά αντιθέτως υπερβαίνουν το νέο τριετές μνημόνιο. Αλλαγές παντού. Στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στην παραγωγική διαδικασία, στην οικονομία. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα ανακτήσει την αξιοπιστία και θα πετύχει τη βελτίωση των όρων του νέου μνημονίου που είναι αντιπαραγωγικά, υφεσιακά , άδικα. Κυρίως πρέπει να προκληθεί ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ που θα βάλει ξανά την οικονομία μπροστά, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Ο νέος πλούτος, η αναδιανομή του οποίου θα επουλώσει πληγές που άνοιξε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η κρίση δεν θα πέσει ως μάννα εξ ουρανού. Θα παραχθεί με σχέδιο και σκληρή προσπάθεια μέσα από μια αναπτυσσόμενη οικονομία».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ