ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ VD

Πρόθυμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας εμφανίζει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά το Bloomberg, αναφέροντας ότι είναι έτοιμος να προσφέρει ένα είδος πολιτικής διάσωσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, που φιλοξενεί συνέντευξή του, ο πρώην πρωθυπουργός σηματοδότησε την προθυμία του να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εάν οι συμβιβασμοί που απαιτούνται για την έκτακτη χρηματοδότηση προκαλέσουν ρήγμα στον κυβερνώντα συνασπισμό κατά της λιτότητας.

«Αν το σχέδιο είναι να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, θα παράσχουμε στήριξη» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «έξοδος θα σηματοδοτήσει μια ολοκληρωτική καταστροφή».
Παρότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. αμφισβητεί τη δέσμευση του κ. Τσίπρα να διατηρήσει τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα, δήλωσε ότι αυτή είναι η μόνη βιώσιμη οικονομική πορεία για την Ελλάδα.

«Για την Ευρωζώνη οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να είναι σήμερα τόσο μεγάλες, όσο θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια» ανέφερε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «ο αντίκτυπος θα εξακολουθήσει να είναι τεράστιος, και αυτό θα είναι μια πολιτική καταστροφή».



Δεδομένου ότι, όπως είπε,  «η αγορά ασφυκτιά από την αβεβαιότητα» , ο κ. Σαμαράς συμβούλευσε τον Πρωθυπουρό να σταματήσει τους μελοδραματισμούς γιατί ο λογαριασμός αυξάνεται. «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου δράση. Όλα αυτά συμποσούνται σε ένα μεγάλο ερωτηματικό», ανέρε χαρακατηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη λίστα με τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Φεβρουαρίου για την παράταση της οικονομικής στήριξης.

«Εάν αποφασίσουν ιδεολογικά ότι δεν θα τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, τότε μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία», σημείωσε. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα, οι χώρες που θα έχουν εκλογές και οι χώρες που έχουν περάσει από πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν επιπλέον χρήματα, εάν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντιευρωπαϊκό τρόπο».

Εξάλλου, απέρριψε την κριτική ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι το κόμμα του στήριξε και τα δύο νομοσχέδια που έχει φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, o κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι ο πρωθυπουργός εκείνος που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, κάνοντας ανοίγματα στη Ρωσία. «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από τους Κινέζους, τους Ιρανούς, τους Ρώσους να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι πραγματικά σοβαρός ευρωπαϊστής;» αναρωτήθηκε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ