Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι δύο πλευρές, Αθήνα και δανειστές θέλουν να έχουν καταλήξει σε συμφωνία έως το τέλος Αυγούστου, αυτή τη στιγμή δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών. Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της τρόικας που επικαλούνται οι Financial Times, η Αθήνα ζήτησε να επιβληθούν περιορισμοί στους τροϊκανούς διαπραγματευτές που αφορούσαν μεταξύ άλλων το ποιους μπορούν να συναντούν και ποια θέματα μπορούν να συζητούν. Δύο από τους αξιωματούχους ανέφεραν πως ελληνικές αρχές επέμειναν οι διαπραγματευτές να μην χρησιμοποιούν πλέον ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και πρότειναν ξενοδοχεία μακριά από το κέντρο της Αθήνας. «Είναι στην πραγματικότητα πάλι τα ίδια» είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ενός εκ των θεσμών. «Δεν θέλουν να εμπλακούν με την τρόικα», συμπλήρωσε.

Ευρωπαίος αξιωματούχος πάντως, αναφέρει στο Reuters πως το θέμα έχει να κάνει με την ασφάλεια των εκπροσώπων των θεσμών, όσο θα βρίσκονται και θα κινούνται στην Αθήνα. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνιζε πως ακόμη αναζητείται το πιο ασφαλές μέρος που θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή των συνομιλιών. Ανέφερε, δε, πως λόγω της ευαισθησίας των συνομιλιών, είναι αναγκαίο να βρεθεί ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν οχλήσεις από αρνητές της Τρόικας, πολλώ δε μάλλον της παρουσίας της στην Αθήνα.

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που έχουμε ακόμη να λύσουμε, αλλά το κυριότερο είναι αυτό της ασφάλειας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι», ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Προς το παρόν, ανάμεσα στις δύο πλευρές, διεξάγονται τεχνικές συνομιλίες, αλλά έχουν παγώσει οι συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο.



Σύμφωνα με τους FT, Έλληνες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η νέα αντιπαράθεση ήταν απλώς μια προσωρινή καθυστέρηση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα. «Έχουμε τρεις εβδομάδες, είμαι αισιόδοξος ότι αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για την υπάρχουσα ατζέντα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης στους FT. «Συμφωνούμε σε ορισμένα πεδία. Σε άλλα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πρέπει να καλυφθεί κάποια απόσταση. Αλλά η τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδος έδωσε το πλαίσιο που υποδεικνύει ποιες κατευθύνσεις πρέπει να ακολουθηθούν. Για αυτό πιστεύω ότι οι τρεις εβδομάδες είναι αρκετές» σημείωσε. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος από την πλευρά των δανειστών ανέφερε πως οι διαπραγματευτικές ομάδες «κάθονται στις βαλίτσες τους» και δεν έχουν σχέδια να έρθουν στην Αθήνα αν δεν λυθούν τα ζητήματα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ