Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΟ BRUSSELS BROUP

Απαραίτητη για τη συμφωνία η μικρή ΔΕΗ
Οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν προστεθεί στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Η ελληνική πλευρά ζητά να ανατραπεί ο προγραμματισμός του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της περιόδου 2015-2018 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ οι δανειστές ζητούν να ακυρωθούν οι επαναπροσλήψεις που πέρασαν με το «νόμο Κατρούγκαλου» και να μην αυξηθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

H ελληνική διαπραγματευτική ομάδα  έθεσε στο Brussels Group θέμα αλλαγής του κανόνα προσλήψεων 1:5 που κανονικά θα ίσχυε έως και το 2016 (1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις του προηγούμενου έτους) και ζήτησε αυτός να γίνει 1 προς 1Ωστόσο, τα στελέχη των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να υπολογισθεί το πρόσθετο κόστος της παρέμβασης αυτής, αλλά και το που θα ευρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί. Στην ίδια βάση ζητήθηκε να τεκμηριωθεί το πώς θα εξασφαλισθούν οι πόροι και για τις προσλήψεις στις οποίες ήδη προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση (καθαρίστριες, κ.α..)

Σημειώνεται πως ο υφιστάμενος προγραμματισμός για τις προσλήψεις της διετίας 2015-2016 προβλέπει 14.992 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 11.107 εφέτος και οι 3.885 το 2016.  Ωστόσο, επιδίωξης της κυβέρνησης είναι να προσλάβει 15.000 άτομα εφέτος και 20.474 άτομα το 2016, όσοι δηλαδή, αναμένεται να είναι οι αποχωρήσαντες το 2015.



Επίσης, χωρίς γενναίες μεταρρυθμίσεις στα ενεργειακά, σπάσιμο του πανίσχυρου μονοπωλίου στον ηλεκτρισμό, που μπορεί να γίνει μέσω της πώλησης της μικρής ΔΕΗ, και άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, διαμηνύουν πηγές των θεσμών, μεγαλώνοντας έτσι τον λογαριασμό των μεταρρυθμίσεων που καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση. 

Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως το τελευταίο κάστρο των ενεργειακών μονοπωλίων πανευρωπαϊκά μαζί με τη Βουλγαρία, πηγές του Brussels Group επιμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπεριληφθούν στην τελική λίστα της συμφωνίας όλα εκείνα που η ελληνική πλευρά, δια του υπουργού Π. Λαφαζάνη, έχει αποκηρύξει ως αδιαπραγμάτευτα.

Στα πιο καυτά θέματα απ' αυτά που επανέρχονται στο προσκήνιο ξεχωρίζουν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που ελέγχει το 99% της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, η πώληση του ΑΔΜΗΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ στα δίκτυα, ώστε να διευκολυνθεί στην πράξη η πρόσβαση τρίτων, και το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ στο φυσικό αέριο.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ