Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπως π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν. Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β' αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

Οι 18άρηδες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029, εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκεςΆρα, δεδομένου ότι με βάση το νόμο 4023/2011, το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, τότε την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει ότι για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες.

Λόγω του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου, οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε την Κυριακή όλα να είναι στη θέση τους και ειδικότερα οι εκλογικοί σάκοι με τα περίπου 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του εξαιρετικά επείγοντος, ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.). Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.

Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ