ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σαπέν: Η Γαλλία ετοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία. Το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup» είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, τόνισε o Αλέξης ΤσίπραςΟι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε συγκεκριμένα: «Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για την Ευρώπη. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα σας ζητήσω την άδεια για να κάνω δημοψήφισμα. Ό,τι και να αποφασίσει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα».

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και την Παρασκευή, μετά το διάγγελμά του, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ανακοινώνοντας την απόφασή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του ασκήθηκαν πιέσεις να κάνει πίσω, ενώ η κ. Μέρκελ του επισήμανε ότι στην περίπτωση που επιλέξει η Αθήνα το δημοψήφισμα το ερώτημα δεν πρέπει να είναι «ναι ή όχι στην πρόταση των θεσμών», αλλά «ναι ή όχι στο ευρώ».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι μπορεί να λέει την άποψή της, ωστόσο η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι κάτι που μπαίνει σε ερώτημα. «Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και δεν θα πάρουμε άδεια για το τι θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, το κοινοβούλιο αποφασίζει ποιο είναι το ερώτημα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Φέρεται ακόμη να είπε προς τον Φρανσουά Ολάντ: «Κι εσείς στη Γαλλία όταν κάνετε δημοψήφισμα δεν θα σας πει άλλος λαός ποιο θα είναι το ερώτημα που θα απευθύνετε».


Σαπέν: Η Γαλλία έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γ. Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή, «πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου». Ουδείς, πόσω μάλλον η Γαλλία, θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δημιουργεί προβλήματα πρωτίστως για την ίδια την Ελλάδα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ