LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: «ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Πάνε σαν την χελώνα» είπε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. «Δεν κινείται τίποτα, επειδή κάθε τρίτη ημέρα ο Βαρουφάκης μας παρουσιάζει νέες ιδέες, που είναι συνήθως εξίσου ανώριμες όπως και οι προηγούμενες» δήλωσε. «Γι αυτό και είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον» πρόσθεσε. Συνεχίζοντας τα πυρά εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη, η ίδια πηγή άσκησε αυστηρή κριτική στην «αποκάλυψη» (που διαψεύστηκε), ότι κατέγραψε μυστικά το περιεχόμενο των συνομιλιών στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα:

«Ξεπερνά κάθε φαντασία» είπε. «Πρόκειται για απόλυτη ρήξη εμπιστοσύνης. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται πουθενά. Εάν είχε γίνει σε γερμανικό έδαφος θα είχε διωχθεί δικαστικά όπως ορίζει η ποινική δικονομία. Από την άλλη βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι το έκανε». Κι αυτό, πρόσθεσε, επειδή ο κ. Βαρουφάκης είχε εκφράσει παρόμοιες φαντασιώσεις και στο παρελθόν. 

Αλλά ούτε και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ γλίτωσε από τη μήνη της κυβερνητικής πηγής. Αναφερόμενη στη συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και τα κράτη-δανειστές που πρότεινε προ ημερών ο πρόεδρος της Κομισιόν, είπε: «Ο Γιούνγκερ δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. Ο αρμόδιος θεσμός για το ελληνικό ζήτημα είναι το Eurogroup, και μόνο σε αυτόν θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις». 

Η ίδια πηγή απέκλεισε πρακτικά τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, επειδή κατά τη διάρκεια της θα γίνει η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των G7. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος τρεις υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας) καθώς και οι επικεφαλής των τριών «θεσμών»: Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και ο κ. Γιούνγκερ

Απαισιόδοξη φάνηκε η πηγή και σε ότι αφορά την προοπτική της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Βλέπετε στον ορίζοντα χρεοκοπία;» ρωτήθηκε. «Δυνητικά ναι» ήταν η απάντησή της. «Είναι βέβαια στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Αν είναι όμως να γίνει, ας γίνει. Εμείς πάντως δεν εκβιαζόμαστε. Και αυτό δεν το λέει ο Σόιμπλε, αλλά το έχει πει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Αυτή είναι η σημαντικότερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ για το θέμα».



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ