Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής ΤράπεζαςΣτην έρευνα των ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνεται ότι στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας για τα έτη 2007-2013 δημιουργήθηκε οικονομική «τρύπα» στα έσοδα, επειδή σε ορισμένους ασφαλισμένους του δινόταν παρανόμως, ταυτόχρονα, προσυνταξιοδοτικό βοήθημα και σύνταξη. (Πρόκειται για  336 ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ)

Στην έρευνα των ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή αποκαλύπτεται ότι από 21 ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΕΤΕ για τα έτη 2007-2013 που λάμβαναν παρανόμως και εν γνώσει τους δύο συντάξεις δημιουργήθηκε «τρύπα» στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα ποσά που οφείλουν από την παράτυπη καταβολή ξεκινούν από 20.932 ευρώ και φτάνουν τα 163.000 ευρώ

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας διέθετε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρείχε στους ασφαλισμένους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο. Ένας υπάλληλος της πρώην Εμπορικής μπορούσε να λάβει το προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα, για παράδειγμα, εάν διέθετε τις προϋποθέσεις σε ηλικία 55 ετών και μέχρι τα 62 έτη, οπότε θα μπορούσε να πάρει τη σύνταξή του από το ΙΚΑ, λάμβανε από το ΤΕΑΠΕΤΕ ένα σημαντικό ποσό στο πλαίσιο του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος μέχρις ότου συμπληρώσει τα χρόνια για να πάρει σύνταξη. Όταν συμπλήρωνε το όριο ηλικίας, όφειλε να ενημερώσει το επικουρικό ταμείο προκειμένου να γίνει ο συμψηφισμός και να μειωθεί η επικουρική σύνταξη του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος.


Ο αναπληρωτής υπουργός ζητά από τη δικαιοσύνη, αλλά και από τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ και ΕΤΕΑ, να  προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που ορίζει ο νόμος, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να επιστραφούν τα χρήματα που απώλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, η κακοδιαχείριση, η ατιμωρησία, η αμέλεια των διοικητικών υπηρεσιών και η ανομία θα καταπολεμηθεί μέχρι τέλους, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε επίπεδο πολίτη. Όσοι καταχράστηκαν δημόσια χρήματα δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, καθώς η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται, συμπληρώνει το υπουργείο, τονίζοντας ότι ενισχύεται η ανεξάρτητη απονομή της Δικαιοσύνης και η δυνατότητά της να λειτουργεί και να αποδίδει δίκαιο.  

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ