ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Αλ. Χαρίτσης: Επιστολή στον Άρειο Πάγο για μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος Αστυνομικός.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Η τρόικα εσωτερικού για τις δηλώσεις Τσίπρα
Θετικά αντέδρασε η αγορά των ομολόγων στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επεσήμανε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές μας. Είναι ενδεικτικό ότι, πριν από λίγο, στο κλείσιμο της αγοράς του Λονδίνου, η απόδοση του διετους ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 23,6% από 24.9% που κυμαίνονταν στις 5 μ.μ. Αντιστοίχως, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 11,09% από 11,11%.

Η εικόνα αυτή της αγοράς αποτυπώνεται και σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο «Τα Ελληνικά ομόλογα ανεβαίνουν καθώς αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος της» (Greek Bonds Rise as Official Says Nation Close to Accord on Debt). Εξάλλου, το ίδιο πρακτορείο απέδωσε και την ανοδική αντίδραση του ευρώ στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν παράγοντες της Ε.Ε.

«Το ευρώ ενισχύεται καθώς η Ελλάδα εργάζεται πάνω σε ένα προσχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της» ("Euro Strengthens as Greece Works to Draft Deal With Creditors") είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ. Το ευρώ ανέκαμψε στα 1,0887 από τα 1,0891 δολ. που είχε υποχωρήσει νωρίτερα.


Ν.Δ.: Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την αναφορά που πρωθυπουργού ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους. «Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία. Ευρωπαίοι εκπρόσωποι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία αυτή και τα λεφτά τελείωσαν, όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί της κυβέρνησης» σημείωσε και πρόσθεσε: 
«Η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα. Και μέσα σε όλα αυτά θριαμβολογούν ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτό το μήνα μισθοί και συντάξεις. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα».


ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δεν αντέχει παράταση της αβεβαιότητας
Επικριτικό απέναντι στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω παράταση της αβεβαιότητας, μεγαλύτερη απώλεια χρόνου και διαπραγματευτικής ισχύος. Όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «Είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις», εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αυτό γίνεται οριακά και για αυτό εκδηλώνει την ανακούφισή του.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι το ζήτημα δεν είναι η μετατόπιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας. «Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αναφέρεται σε "μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο". Δηλαδή σε μνημόνιο 3, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει κανένα  για τη διάρκεια, τη χρηματοδότηση, το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους όρους», τονίζει.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες αναφέρονται μόνο στα δημοσιονομικά  μέτρα του 2015 και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. «Λες και αυτά συνθέτουν την απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας μετά τη βλάβη που προκλήθηκε τους τέσσερις τελευταίους μήνες», συμπληρώνει.

Παράλληλα, καλεί τον Πρωθυπουργό να θυμηθεί ότι ελάφρυνση στο χρέος σημαίνει εξειδίκευση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 για πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές ως παρακολούθημα του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης του 2012, καθώς και ότι η μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αναγκαία, αλλά αποκτά ολοκληρωμένο νόημα μόνο σε συνδυασμό με ένα νέο μεσοπρόθεσμο μακροοικονομικό πλαίσιο που επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα.


Ποτάμι: Να ηττηθεί η τρόικα της δραχμής
Για τρόικα της δραχμής που πρέπει να ηττηθεί όσο είναι ακόμα καιρός κάνει λόγο το ''Ποτάμι'' σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Το ''Ποτάμι'' εκτιμά ότι η αύξηση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και οι ανησυχητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κάνουν επείγον το κλείσιμο της συμφωνίας. «Ακόμη όμως και τώρα, στο παρά πέντε, το λόμπι της δραχμής που έχει πολλούς θιασώτες στη κυβέρνηση, σαμποτάρει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και δίνει έδαφος στους ακραίους κύκλους της Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ», επισημαίνει. Το ''Ποτάμι'' καλεί τον Πρωθυπουργό να κλείσει τη συμφωνία άμεσα, κρατώντας τη χώρα στην Ευρωζώνη και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.


Σόιμπλε: Αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων
Σημειώνεται ότι διατηρούνται τα σενάρια για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση για κάτι τέτοιο είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας μέλους.

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε συζήτηση με τον αμερικανό οικονομολόγο Κένεθ Ρόγκοφ, που θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit». Στη μεταξύ τους συζήτηση, ο Ρόγκοφ πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων για πέντε ή δέκα χρόνια, ώστε να «εξυγιάνει» την οικονομία της. «Με αυτό τον τρόπο εκ των πραγμάτων ένα ευρώ στην Ελλάδα θα έχει μικρότερη αξία από ένα ευρώ στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Γι' αυτό τον λόγο τέτοιου είδους μέτρα είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα» είπε.

Εκτός από την αναφορά στο θέμα του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. «Έχουμε πει ότι θα σας βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας οικονομικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας λέει: Θέλουμε να κρατήσουμε το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε πια το πρόγραμμα. Αυτά τα δύο δεν γίνονται» ανέφερε.

Εξάλλου, ο Κρίστοφ Σμιτ, επικεφαλής της ομάδας οικονομικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει κανονικά τα δάνεια προς το ΔΝΤ. «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Επειδή αυτό είναι το επιθυμητό, όλα τα μέρη από την πλευρά των πιστωτών εμφανώς επιθυμούν να κρατήσουν αυτή τη δυνατότητα ανοιχτή όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters.


«Η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη επειδή η κυβέρνηση της Αθήνας χωρίς λόγο αφήνει να περάσει τόσο χρόνος. Το βασικό πεδίο μάχης δεν έχει αλλάξει καθόλου», είπε  ο Κρίστοφ Σμιτ. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ελληνική κυβέρνηση εν γνώσει της θα επέτρεπε να συμβεί μια αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ» πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ