LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σε σύγκρουση έρχονται τα Φροντιστήρια με το υπουργείο Παιδείας μετά την ανακοίνωση του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει και θέματα της υποστηρικτικής εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν με το ωράριο λειτουργίας, αλλά και τις αργίες. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας με ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα χαρακτηρίζει προσβλητική την αναφορά του υπουργού Παιδείας κατά την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου, πως τα Φροντιστήρια «είναι πληγή που πρέπει να γιατρευτεί» και ζητούν άμεση συνάντηση με τον κ. Μπαλτά, πριν το πολυνομοσχέδιο έρθει για συζήτηση στη Βουλή. Μάλιστα θεωρούν επιβεβλημένη την παρουσία τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της ψήφισης του.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο ορίζει τις ημέρες διακοπών και αργιών των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίες καθορίζονται ως εξής: 

Α'. Διακοπών: 
  • Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου 
  • Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 
Β'. Αργιών: 
  • Όλες τις Κυριακές 
  • Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος 
  • Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου 
  • Την 17η Νοεμβρίου 
  • Την Καθαρά Δευτέρα 
  • Την 1η Μαΐου 
  • Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής 
  • Η γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου 
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί «αιτία πολέμου» για τα Φροντιστήρια, καθώς όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας τους διεξάγουν διαγωνίσματα πολλές φορές και Κυριακή, όπου, όπως αναφέρουν επιτηρούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ή αμείβουν το διοικητικό προσωπικό για επιτήρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι Φροντιστές υποστηρίζουν πως αν παραμένουν και μάλιστα δια νόμου, κλειστά για 15 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα τότε θα διογκωθεί το φαινόμενο της εκπαιδευτικής παραοικονομίας των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων, σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμούΘεωρούν μάλιστα σίγουρο πως οι επιχειρήσεις εκπαίδευσης θα υποχρεωθούν να προβούν σε απολύσεις, λόγω της διαρροής μαθητών προς την παραοικονομία, άλλα και της μείωσης των εσόδων από το μεγάλο διάστημα διακοπών. 

Αναλυτικά η Επιστολή των Φροντιστών στον υπουργό Παιδείας: 

Ανοικτή επιστολή στον Υπ. Παιδείας Πολιτισμού & Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας εκφράζει ομόθυμα τη δυσαρέσκεια και την έκπληξή του για τη χθεσινή αναφορά σας στις Φροντιστηριακές Μονάδες ως ''πληγή που πρέπει να γιατρευτεί''. Στην παρουσίαση ενός πολυνομοσχεδίου που στοχεύει σε μια μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι προσβλητικές αναφορές σε ένα κλάδο με 2.500 νόμιμες επιχειρήσεις ανά την περιφέρεια, που δίνει εργασία σε τουλάχιστον 25.000 εκπαιδευτικούς, που αποδίδει κανονικά τους φόρους στο κράτος και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, κάθε άλλο προς όφελος της εκπαίδευσης λειτουργούν. 

»Η μόνη ''πληγή που πρέπει να γιατρευτεί'' είναι η μάστιγα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων που πλήττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα. Παρέχουν χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και δεν αποδίδουν στο κράτος φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η Ο.Ε.Φ.Ε θέλει να πιστεύει πως ως έγκριτος ακαδημαϊκός δάσκαλος αναφερθήκατε στη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα γνωρίζοντας καλά πως τα Φροντιστήρια όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την Ελληνική εκπαίδευση δρώντας συμπληρωματικά και παράλληλα με το σχολείο. Και όλα αυτά την ώρα που η προσφορά των μονάδων μας μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και με τις υποτροφίες που έχουν χορηγήσει στην περίοδο της κρίσης, έχουν δώσει την ευκαιρία σπουδών σε μαθητές χιλιάδων οικογενειών. 

»Προς ενημέρωση σας, θέλουμε να επισημάνουμε πως το Φροντιστήριο δεν είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ENES) στο Δ.Σ της οποίας συμμετέχει και η Ο.Ε.Φ.Ε, είναι ένας ενεργός Οργανισμός που προβάλλει το έργο της Υποστηρικτικής Εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Και μάλιστα σε χώρες όπου τα κουπόνια εκπαίδευσης (voucher) δεν είναι «ταμπού» και η κάθε οικογένεια είναι σε θέση να διαλέξει το επίπεδο της μόρφωσης που θέλει να δώσει στα παιδιά της». 

Κύριε Υπουργέ 

«Η Ο.Ε.Φ.Ε ζητά περισσότερες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον κλάδο των Φροντιστηρίων και ανακοινώθηκαν από εσάς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Τη στιγμή που έχετε ήδη συναντηθεί με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον ''άκομψο'' να ανακοινώνονται μέτρα για τα Φροντιστήρια χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος με τους εκπροσώπους τους. Και σας υπενθυμίζουμε πως αυτές οι πρακτικές του ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν'' δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της Αριστεράς. Ζητούμε έστω και τώρα μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να θέσουμε όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, καθώς και να συζητήσουμε τις νέες αλλαγές που προωθούνται. Η Ο.Ε.Φ.Ε θεωρεί αυτονόητη την κλήση της στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία κατατεθεί προς ψήφιση. 
Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 
Γιάννης Βαφειαδάκης - Άρης Τεμεκενίδης»

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ