ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την «πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας» ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, σε δήλωσή του, η διακοπή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.
Η λεγόμενη ανεξάρτητη Αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός, είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. «Για να μην "μαυρίζουν" οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών» σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμη ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτήματα, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και τη λειτουργία της ίδιας της DIGEAΣύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «Τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν τη στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως, όμως, ερωτήματα που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA». (Σ.Σ. Λάθος σας πληροφόρησαν κ. Υπουργέ, γιατί όταν εμείς επισκεφθήκαμε την σελίδα της DIGEA λόγω του ''μαύρου'', υπήρχε ανακοίνωση περί σοβαρού τεχνικού προβλήματος, που αντιμετωπιζόταν από τους τεχνικούς.)

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. «Το πρώτο βήμα έγινε με τον νέο νόμο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ, λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών» καταλήγει.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ