ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ Ν/Σ-ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νομοσχεδίου σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προσδοκάται να ξεκλειδώσει τη μεσοπρόθεσμη συμφωνία με του πιστωτές έως τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Το νομοσχέδιο που βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

 Πολλές από τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου είναι γνωστές σε ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ, καθώς περιλαμβάνονταν στις «λίστες Βαρουφάκη» που είχαν σταλεί σταδιακά στους θεσμούς στο διάστημα μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 1η Απριλίου. Από τα μέτρα αυτά κάποια συγκεντρώνουν τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, όπως π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές και κάποια, άλλα μπορεί να θεωρηθούν μονομερείς ενέργειες, όπως η προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμη και εάν τα συγκεκριμένα μέτρα οδηγήσουν σε μια συμφωνία με τους δανειστές αυτή η συμφωνία θα «ξεκλειδώσει» χρηματοδότηση που θα αρκεί οριακά για να αποπληρωθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας το Μάιο και τον Ιούνιο. Το εν λόγω δίμηνο μόνον οι πληρωμές προς το ΔΝΤ ανέρχονται σε 2,49 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει 7,8 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Σε καμία περίπτωση η μεσοπρόθεσμη συμφωνία δεν θα λύσει το πρόβλημα του Ιουλίου και του Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να καταβληθούν προς ΕΚΤ και ΔΝΤ δόσεις ύψους μεγαλύτερου των 7,2 δισ. ευρώ. Για να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει έως το τέλος Ιουνίου μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει ένα τρίτο δάνειο στήριξης ή μια άλλης μορφής χρηματοδοτική διευθέτηση.

 Τα μέτρα του νομοσχεδίου

Το μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο και η κυβέρνηση έχει εκτιμήσει ότι μπορούν να αποδώσουν από 4,7 δισ. ευρώ έως και 6,1 δισ. ευρώ, είναι τα εξής:
  • Περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  • Προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με κριτήρια πιο συμβατά με τις απαιτήσεις της ΕΚΤ.
  • Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που αφορά σε αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη αναψυχής κ.λπ.
  • Η είσπραξη του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και η επέκτασή στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
  • Σε περίπτωση απόκρυψης εισοδήματος οι φορολογικές ποινές και θα ασκούνται ποινικές διώξεις.
  • Εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ότι οι πληρωμές άνω των 1.500 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά.
  • Οι πληρωμές προς ΔΕΚΟ και οι πληρωμές φόρων, προστίμων και τελών προς τη γενική κυβέρνηση δεν θα γίνονται με μετρητά.
  • Η παροχή «μπόνους» στους πολίτες με την έγκαιρη αποπληρωμή των φόρων τους.
  • Η εφαρμογή μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων και τη διαφυγή ΦΠΑ.
  • Θέσπιση λοταρίας αποδείξεων για τον περιορισμό της απώλειας ΦΠΑ.
  • Διασταυρώσεις στοιχείων και εντατικοποίηση ελέγχων για τις φορολογουμένων που περιλαμβάνονται στις λίστες φοροδιαφυγής.
  • Λειτουργία του περιουσιολογίου με πλήρη πρόσβαση των ελεγκτών στα αρχεία των τραπεζών.
  • Υιοθέτηση μοντέλου διαχωρισμού των πληρωμών του ΦΠΑ.
  • Τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο με την εισαγωγή κινήτρων για την πληρωμή φόρων η τύχη των οποίων εξαρτάται από δικαστικές αποφάσεις.
  • Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ