ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΥΠΟΙΚ: ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Οι «κόκκινες γραμμές» όπως ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τα εργασιακά παραμένουν, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο, όπως τη χαρακτηρίζει, με τους εταίρους, που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν χθες αργά το βράδυ, οι εργασίες του Euro Working Group στις Βρυξέλλες, με πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Αθηναϊκό  Πρακτορείο Ειδήσεων, να δηλώνουν ικανοποιημένες από τη συζήτηση που διεξήχθη για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν «θετικό και ευχάριστο». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.

Πάντως, με την φράση, «Αν μας πουν ότι θέλουν αίμα στο σπαθί δεν θα κάνουμε πίσω», απάντησε κυβερνητικό στέλεχος στις αναφορές που έκανε νωρίτερα την Τετάρτη αξιωματούχος του ευρωσυστήματος, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επωμιστεί πολιτικό κόστος για να κλείσει η συμφωνία. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αξιωματούχου της ευρωζώνης σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα πρέπει να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις στο θέμα των συντάξεων και στο θέμα των εργασιακών πληρώνοντας το πολιτικό κόστος, το κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως στους τομείς αυτούς η διαπραγμάτευση θα εστιάσει μετά την ενδιάμεση συμφωνία και ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις από την ελληνική πλευρά.

Επίσης, αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα εξετασθεί σήμερα Πέμπτη, στο υπουργικό συμβούλιο,  πληροφορίες αναφέρουν πως θα προβλέπει την μετεξέλιξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή που θα λογοδοτεί στη Βουλή, παρεμβάσεις για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, διατάξεις για το λαθρεμπόριο, ρυθμίσεις για τα ΚΤΕΟ, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, θέσπιση ρύθμισης για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων με την καταβολή κατ' αποκοπήν φόρου 15% περίπου, κ.ά. Κατά κυβερνητικές πηγές, θα προβλέπει ακόμη ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία και ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε νησιά άνω των 3.100 κατοίκωνΣχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ειδικά για το εάν η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο αποσαφηνίσθηκε πως «αυτό θα αποφασισθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ