Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στις 19 Νοεμβρίου 2015 θα συζητηθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η συνταγματικότητα ή μη για το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μετά την αναβολή που ζήτησε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου. Το Δημόσιο υποστήριξε ότι λόγω των επειγόντων οικονομικών υποχρεώσεων και ζητημάτων που απασχολούν τα κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δεν υπήρξε η δυνατότητα διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών. Επισήμανε ακόμη ότι είναι επιβεβλημένη η αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν καταβληθεί από το χαράτσι 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων και ο Γιώργος Κόκκας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος  Άμεσης Δημοκρατίας, που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του επίμαχου ΕΕΤΗΔΕ, αντέδρασαν έντονα στο αίτημα αναβολής. Να σημειωθεί ότι το χαράτσι χαρακτηρίζεται από το νόμο ως έκτακτο ειδικό τέλος υπέρ του δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες  (ΕΕΤΗΔΕ). Σημειώνεται επίσης, ότι το Πρωτοδικείο έχει κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ότι δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να παρέχει ατομικά στοιχεία φορολογουμένων στην ΔΕΗ, όπως είναι η επιφάνεια των κατοικιών τους (τετραγωνικά μέτρα), κ.λπ. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, είχε ζητήσει να αναστείλει η απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε δικαιώσει τα σωματεία των καταναλωτών.

Το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (3 υπέρ και 2 κατά) ότι το «χαράτσι» παραβιάζει μια πλειάδα διατάξεων τόσο του Συντάγματος, όσο  και του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ. Αναλυτικότερα, οι αρεοπαγίτες επισήμαναν ότι το χαράτσι, παρά τον χαρακτηρισμό του από τον Ν.4021/2011 ως τέλους, αποτελεί φόρο και η επιβολή του φόρου αυτού παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος που προστατεύουν: 
1) Το σεβασμό και την αξία των πολιτών 
2) Την ισότητα μεταξύ των πολιτών
3) Το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια και, 
4) Την οικογένεια

Ακόμη, έκριναν οι δικαστές ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.
Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι παραβιάζει και την ΕΣΔΑ η οποία προστατεύει την περιουσία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται, τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ΑΕΔ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό, αλλά δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ