ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία το νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» έχει ισχύ από τις 17 Μαρτίου 2015.

Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της ζητά κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας όμως ανοικτό ένα παράθυρο συμφωνίας. Πρόθυμοι να συνδράμουν, αλλά αντίθετοι σε μονομερείς ενέργειες, όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, δηλώνουν από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Μέχρι τότε ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα μεταφέρουν κανένα ποσό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα πυρά όμως και της Ν.Δ. δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που είχε κρατήσει απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τη Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ΠΝΠ υπήρξαν η αιχμή του δόρατος «προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, που σταθερά εκτόξευε την κατηγορία ότι "η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", μιλώντας για "χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα"».

Από τη Ν.Δ. σημειώνουν ότι αν και οι περισσότερες ΠΝΠ, αν εξαιρεθούν αυτές που σχετίζονταν με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ήταν ευεργετικές για τον λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε μία «για λόγους αρχής». Κατηγορούν επιπλέον τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε τις ΠΝΠ σε εργαλείο της προπαγάνδας του, με αποτέλεσμα να απαξιώσει τον κοινοβουλευτισμό παρά το γεγονός ότι όλες συζητήθηκαν επί πολλές ώρες στη Βουλή. «Είτε επρόκειτο για την καταβολή των χρημάτων για τη μεταφορά των μαθητών, είτε επρόκειτο για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, είτε για τον εξαιρετικά αναγκαίο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ, είτε για τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας, είτε για νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους, είτε για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε συστηματικά όχι», υπενθυμίζει η Συγγρού.

Επιπλέον, τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «όχι» και στην ΠΝΠ για την εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να μην μειωθούν και άλλο οι μισθοί τους, στην ΠΝΠ για τη νομοτεχνική βελτίωση για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στους αποφοίτους κολλεγίων, στην ΠΝΠ για την έκπτωση 10% στο πρόστιμο τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όσους θα κατέβαλαν το 30% του προστίμου, στην ΠΝΠ για την μεταβίβαση αυθαιρέτου χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση του συνόλου του προστίμου, αλλά μόνο το 30%, στην ΠΝΠ με την οποία καθορίστηκαν και οι εξαιρέσεις από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους και στην ΠΝΠ που επέτρεπε στους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν» να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και στο Ίδρυμα να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα.

Το ΠΑΣΟΚ από πλευρά του, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποσπά τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, των ΑΕΙ και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα για να καλύψει τις τρέχουσες ταμειακές ανάγκες του δημοσίου».
«Η αναγκαστική μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων του δημόσιου τομέα από τις εμπορικές τράπεζες στην ΤτΕ και από εκεί στο δημόσιο, συνεπάγεται την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω ELA για να στηριχθούν οι καταθέσεις των νοικοκυριών και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Αυτό όμως σημαίνει και ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από την ΕΚΤ και την Ε.Ε. χωρίς εμφανές σχέδιο για τα επόμενα βήματα» τονίζει.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ