ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης: Δύσκολη μια συμφωνία, αλλά πρέπει να επιτευχθεί άμεσα - «Ερασιτέχνη και τζογαδόρο» χαρακτήρισαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ οι ομόλογοί του
Χαρακτηριστικά ευθείας πολιτικής παρέμβασης για την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε η ομιλία του προέδρου της «ανεξάρτητης» Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, μετά το Eurogroup.
«Να δούμε ποιοι όροι θα τηρηθούν με βάση και την πολιτική αλλαγή στην κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι η ίδια όταν είχε αποφασιστεί το ''κούρεμα''»… «Περισσότερα χρειάζονται στις δημοσιονομικές προσαρμογές… όχι απαραίτητα το 2015… διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες», τόνισε. «Ο ELA θα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες», είπε, παρά τις προκλήσεις στη ρευστότητα, στις αποδόσεις των ομολόγων που ανεβαίνουν.

Βαρουφάκης: Δύσκολη μια συμφωνία, αλλά πρέπει να επιτευχθεί άμεσα
Στα θέματα «αγκάθια» που δεν επιτρέπουν ακόμη την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές αναφέρθηκε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως οι συζητήσεις με τους εταίρους έχουν συγκλίνει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει οδηγηθεί σε σημεία συγκλίσεων τις τελευταίες εβδομάδες. «Οι συζητήσεις θα μπορούσαν να έχουν επιταχυνθεί αν οι Ευρωπαίοι συμφωνούσαν σε τμηματικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε πως «Αν και η συμφωνία με τους πιστωτές είναι δύσκολη, θα επιτευχθεί, και γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο Γ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Πάντως, νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως ο Γ. Βαρουφάκης «σφυροκοπήθηκε» από τους ομολόγους του, ενώ κατηγορήθηκε για ανεύθυνη πολιτική, χάσιμο χρόνου, ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμό, ενώ την χαρακτήρισαν «τζογαδόρο»! 

Επικαλούμενο τρεις πηγές προσκείμενες στο θέμα, το πρακτορείο αναφέρει πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης άσκησαν έντονη κριτική στον κ. Βαρουφάκη εξαιτίας της άρνησής του να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με μία πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είπαν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι ανεύθυνος και τον κατηγόρησαν ότι «σπαταλάει τον χρόνο τους» και ότι είναι «τζογαδόρος και ερασιτέχνης».

Μία άλλη πηγή ανέφερε πως η ελληνική αντιπροσωπεία παραπονέθηκε για την εχθρική ατμόσφαιρα στη συνάντηση.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ