ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΣΑΠΕΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

«Η Ευρώπη είναι προστατευμένη από τα ενδεχόμενα προβλήματα της Αθήνας»
Την ανάγκη να τηρήσει η Αθήνα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν από την Ουάσιγκτον, ενώ προειδοποίησε ότι τυχόν «αναταράξεις» θα είχαν σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, αλλά όχι για την Ευρώπη, η οποία έχει οικοδομήσει μηχανισμούς για να προστατευθεί.

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες της χώρες (...) στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει μόνο ένα μνημόνιο, έχει υπογράψει συνθήκες, έχει υπογράψει δεσμεύσεις. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Εάν συμβεί κάτι επιζήμιο, αυτό θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, όχι για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης. Δεν βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε, για να προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα, για να προστατεύουμε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες, εάν κάτι συμβεί στην Ελλάδα. Επομένως η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή. Η Ευρώπη έχει προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες αναταράξεις. Ο κίνδυνος αφορά την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

O κ. Σαπέν αναφέρθηκε και στην πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, η οποία όπως είπε, υπήρξε πολύ επωφελής. «Η πτώση της ισοτιμίας του ευρώ είναι πολύ καλή είδηση για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τη Γαλλία», υπογράμμισε. Όπως εξήγησε, το ασθενέστερο ευρώ βοηθά και διευκολύνει την πώληση σε χώρες εκτός Ευρωζώνης αεροσκαφών και άλλων προϊόντων, ενώ επιτρέπει στις ευρωπαϊκές χώρες να προστατεύονται έναντι των αγαθών τα οποία εισάγουν από άλλες χώρες. «Άρα σήμερα, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Το ευρώ βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Είναι ένα από τα στοιχεία... τα οποία μας επιτρέπουν να έχουμε ισχυρότερη ανάπτυξη στην Γαλλία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως ότι οι οικονομίες των κρατών μελών της Ευρωζώνης χρειάζονται σταθερότητα.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ