ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ν.Δ.: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Γ. Πανούσης
Αναγκαία χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη διερεύνηση του ζητήματος που αφορά την έκδοση εντολής για τις διαδικασίες κράτησης των μεταναστών, τονίζει πάντως ότι δεν μπορεί να κρυφτεί η διγλωσσία που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική και πρακτική για το μεταναστευτικό ζήτημα. Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η διγλωσσία απορρέει από το γεγονός ότι «η κυβέρνηση από τη μία συμμορφώνεται με τις αντιδραστικές δεσμεύσεις της Ε.Ε. και από την άλλη επιδιώκει να δείξει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο».

«Τα απαράδεκτα κέντρα κράτησης πρέπει να κλείσουν και στη θέση τους να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς, δημόσιοι και ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας. Το βασικότερο είναι να επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, να δοθεί άσυλο σε εκείνους που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές  και άδειες παραμονής σε όσους έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Χωρίς σύγκρουση και ρήξη με τον Κανονισμό του Δουβλίνο, τη Σένγκεν και τις Οδηγίες της, την Ε.Ε, δε μπορεί να υπάρξει ούτε προσωρινή φιλολαϊκή ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος», συμπληρώνεται. Τέλος, η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί με σαφήνεια και καθαρότητα στα παραπάνω, για τα οποία το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόσφατη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.


Ν.Δ.: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Γ. Πανούσης

Έντονες επικρίσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, διατύπωσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους κέντρα κράτησης αλλοδαπών και τους παράνομους μετανάστες.
Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις του κ. Πανούση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «συνελήφθη ψευδόμενος», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «δεν είπε κουβέντα» για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και πού θα κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.

«Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για ''αποκυήματα νοσηρής φαντασίας''. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό», παρατήρησε ο κ. ΚαραγκούνηςΧαρακτήρισε επίσης «ψέμα» ότι ο κ. Πανούσης δεν είχε ιδέα για τη διαταγή και ότι «είδε την απόφαση από την τηλεόραση», καθώς όπως επεσήμανε, «Η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του».

Παρατήρησε δε ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανακάλεσε το έγγραφο «λίγες ώρες μετά, τον άδειασε η ίδια η συνάδερφός του η υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν».

Ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε ακόμη ότι η επίμαχη διαταγή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02), καλώντας μάλιστα τον κ. Πανούση να τις δώσει στη δημοσιότητα. Διερωτήθηκε δε «που βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης», ενώ τέλος προειδοποίησε τον κ. Πανούση «Να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ