Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. & ΡΩΣΙΑΣ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο «γέφυρας» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας καθώς δεν έχουν υπάρξει ποτέ αντιτιθέμενες δυνάμεις εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος ΚοτζιάςΜιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο υπουργός τόνισε η χώρα δεν είχε φωνή στις Βρυξέλλες τα τελευταία 50 χρόνια καθώς δεν υπήρχαν αυτιά να την ακούσουν «ωστόσο από τις 29 Ιανουαρίου όταν συζητήσαμε τα θέματα των τομεακών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τα αυτιά των Ευρωπαίων άνοιξαν και τώρα συμβάλλουμε στη δημιουργία της ευρωπαϊκής πολιτικής», υποστήριξε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον των τομεακών κυρώσεων στη Ρωσία ενώ τόνισε ότι άλλου είδους κυρώσεις είχαν επιβληθεί πολύ πριν συσταθεί η νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε ακόμη ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι άχρηστες στην προσπάθεια να αναγκαστεί μια άλλη χώρα να αλλάξει πολιτικά κίνητρα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και αναποτελεσματικές ιδιαίτερα όταν πηγάζουν από μια έκρηξη θυμού ή την επιθυμία να υποτάξεις την απέναντι πλευρά. Αναφέρθηκε μάλιστα στην επιβολή κυρώσεων και εμπάργκο από την Ελλάδα κατά της ΠΓΔΜ σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά οδήγησαν σε μια κατάσταση όπου οι μόνοι κερδισμένοι ήταν οι ολιγάρχες που ασκούσαν λαθρεμπόριο πρώτων υλών.

Αναφορικά με τον νέο αγωγό φυσικού αερίου που προωθεί η ρωσική πλευρά στη θέση του South Stream δήλωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο, συμπεριλαμβανομένων των ιδεών σχετικά με τον αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
«Αυτό που χρειάζεται είναι να σταθεροποιηθεί η ειρήνη στην Ουκρανία, η Ευρώπη να μην έρθει σε ρήξη των σχέσεών της με τη Ρωσία, ενώ και η Ρωσία να αποφύγει ενέργειες που δεν οδηγούν σε σχέσεις εμπιστοσύνης με την Ε.Ε.», επισήμανε ο κ. ΚοτζιάςΤόνισε τέλος ότι μακροπρόθεσμα η Ρωσία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και όχι να διαμορφωθεί ένα σύστημα ασφαλείας εναντίον της.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ