Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Μόνο με έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα θα μπορέσει να γλιτώσει από την λιτότητα, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» τονίζει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τους επόμενους μήνες το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα. «Το πιο σημαντικό βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι το να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές μέσα στο θεσμικό πλαίσιο του κοινού νομίσματος δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που μας εξασφάλισε την εκλογική επιτυχία είναι η υπόσχεση για απελευθέρωση του λαού από τη λιτότητα χωρίς να χρειαστεί να υπομείνουμε μια μεγάλη ρήξη με την Ευρωζώνη. Δυστυχώς, τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι αυτό είναι ανέφικτο και έχει έρθει η ώρα να αντικρίσουμε την πραγματικότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Λαπαβίτσας.

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα στο άρθρο με τίτλο «Για να νικήσει τη λιτότητα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί από το ευρώ», ο  ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συμφωνία με τους δανειστές. Έτσι, σύμφωνα με τον βουλευτή, για να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι πραγματικά ριζοσπαστικός.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση», αναφέρει ο οικονομολόγος και προσθέτει: «Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα. Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο».

Εξάλλου, ο κ. Λαπαβίτσας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου διαφορετική προσέγγιση από αυτήν του Φεβρουαρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η ευρωζώνη δεν μπορεί να αλλάξει και δεν πρόκειται να γίνει μια ''φιλική'' νομισματική ένωση που υποστηρίζει την εργατική τάξη». Υπενθυμίζει τέλος ότι το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, περιελάμβανε το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη διαγραφή του χρέους, κι αυτά «θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις τεράστιες πιέσεις των τελευταίων ετών».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ