Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΥΟ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Οι δύο βασικές απαιτήσεις για την ομαλή πορεία της χώρας τουλάχιστον το επόμενο μεταβατικό τετράμηνο είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην εσωτερική αγορά με άμεση άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τραπεζών και κράτους, καθώς και η ομαλή ροή φορολογικών εσόδων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Σύμφωνα με τον ίδιο η δέσμευσή μας για την παράταση της δανειακής σύμβασης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε, αφαιρεί και το τελευταίο νομότυπο επιχείρημα των «θεσμών» της Ευρωζώνης που απαιτούσαν την υπαγωγή μας σε «πρόγραμμα» προκειμένου να άρουν τους περιορισμούς στη χρηματοπιστωτική στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος.

«Το μνημόνιο ως κείμενο αυστηρών εντολών της τρόικας για αέναη λιτότητα, εσωτερική υποτίμηση και χρηματοπιστωτική ασφυξία δεν υπάρχει πια» επαναλαμβάνει και τονίζει πως «Οι πολίτες μπορούν πλέον να ζουν χωρίς τον φόβο των ομαδικών απολύσεων, των συνεχών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της παράλογης, καταχρηστικής και άδικης υπερφορολόγησης πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα ή απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία».
Ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζει ότι: «Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επανόδου στο καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους, όσο και εάν η αντιπολίτευση προσπαθεί να το εξωραϊσει προσδοκώντας την τόσο "εύκολη" επιστροφή του».

Σε ότι αφορά το χρέος, επισημαίνει πως «Η λύση-ελάφρυνση που θα προτείνουμε, δεν απαιτεί θυσίες από τους Έλληνες ή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους»Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έστειλε μήνυμα ότι αυτοί που έχουν και είναι μέρος του προβλήματος «θα πρέπει να χτυπηθούν και θα χτυπηθούν αλύπητα». Τόνισε δε πως «μέρος του πατριωτικού μας καθήκοντος είναι να πληρώνουμε τους φόρους μας». Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος, ωστόσο, δεν το απέκλεισε προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί διευκρινίζοντας ότι «αν χρειαστεί να μπει θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να τον πληρώσουν».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ