Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα εφαρμοστεί καμία δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για τη λήψη της τελευταίας δόσης του προγράμματος που αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων προχώρησε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Δημήτρης ΣτρατούληςΣυγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στην επιστολή Χαρδούβελη προς την τρόικα και αφορούν στην αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και μείωση των συντάξεων.




Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή ο κ. Στρατούλης θα αφορά την επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με έσοδα έως 700 ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε την κατάργηση οποιασδήποτε ρύθμισης που εισάγει κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα στην κοινωνική ασφάλιση, γεγονός που οδηγεί στο «ξήλωμα» θεσμοθετημένων νόμων, όπως ο Ν.3863/10.

Ακόμη, προανήγγειλε την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και την κατάργηση διατάξεων που μειώνουν συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και αυξάνουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Παράλληλα δεσμεύτηκε για:
  • Επανεξέταση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό των εφάπαξ.
  • Ανάκληση των διαθεσιμοτήτων ή των απολύσεων στο υπουργείο Εργασίας, τους οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου και της ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Καταβολή της σύνταξης στους ανάπηρους έως ότου περάσουν από τα Κέντρα Ελέγχου Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.
  • Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες.
  • Άρση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
  • Αύξηση του προβλεπόμενου ορίου των 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, για τη δυνατότητα λήψης σύνταξης στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν οφειλές προς το ταμείο.
  • Πιθανή βελτίωση της δυνατότητας που δίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα.
  • Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων.


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ