ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στη Βουλή η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου ορκιστήκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία όπου δεν έγινε χθες αλλαγή σκυτάλης. Ήδη η νέα κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, καθώς δια των νεοφώτιστων υπουργών εξαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η ανάκληση «όσων απολύσεων έγιναν αντισυνταγματικά», αλλά και «μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία».

Η ανάκληση των αντισυνταγματικών απολύσεων θα είναι η πρώτη αδικία που θα διορθωθεί, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Είναι δέσμευσή μας και είναι από τα πρώτα μέτρα που πρόκειται να πάρουμε. Θα ανακληθούν όλες οι απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει και είναι αντισυνταγματικές, και δεδομένου ότι βασίζονται σε έναν θεσμό, όπως αυτός της διαθεσιμότητας, που καμία αξιολόγηση δεν είχε προηγηθεί της απόλυσης», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.


Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για πρώην εργαζόμενους όπως οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες «οι πιο αδύναμοι των ανθρώπων, στους οποίους επικεντρώθηκε η μεταρρυθμιστική προσοχή τάχα της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ερωτηθείς σχετικά με την ΕΡΤ, αφού επανέλαβε ότι το θέμα δεν άπτεται της αρμοδιότητάς του, σημείωσε ότι όσα είπε για τις άλλες περιπτώσεις ισχύουν και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤΞεκαθάρισε πάντως ότι «επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το ''μαύρο'', ούτε στα γνωστά χαρακτηριστικά ελέγχου από την κυβέρνηση». «Εμείς θέλουμε μια ΕΡΤ που να μοιάζει με την ΕΡΤ που ακολούθησε το ''μαύρο'', τότε που άνοιξε στην κοινωνία και οι εργαζόμενοί της την αυτοδιαχειρίστηκαν», πρόσθεσε. Το στοίχημα, συνέχισε, είναι «πώς θα μπορεί και εδώ η κοινωνία να ελέγχει την ΕΡΤ, να μην είναι φέουδο της κάθε κυβέρνησης, αλλά να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και από τους κοινωνικούς φορείς».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ