Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Την πρόταση της τρόικας για εδώ και τώρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις! Συγκεκριμένα, με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», που αφορά τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο, ο υπουργός άνοιξε τον δρόμο για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες) "κλείνοντας" ταυτόχρονα κάθε παράθυρο συνταξιοδότησης πριν το 62ο έτος ηλικίας για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένωνΑκριβώς δηλαδή αυτό που ζητούν επιτακτικά κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις οι δανειστές!

Προκειμένου να δικαιολογήσει την υιοθέτηση των σκληρών προτάσεων της τρόικας, ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το 91,96% του συνόλου των ασφαλισμένων των «ευγενών ταμείων» που συνταξιοδοτήθηκε κατά το τελευταίο τετράμηνο βγήκε στη σύνταξη σε ηλικία κάτω από τα 62 έτη«Σε ποια άλλη χώρα υπάρχει τέτοια ''πολυτέλεια'' ως προς τις προνομιακές αποκλίσεις από τα γενικά όρια συνταξιοδότησης;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 2 έως και 12 χρόνια σε αρκετές κατηγορίες ασφαλισμένων.

Απόκλιση ίσον περικοπές!

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των διοικητικών ενοποιήσεων, δηλαδή της ένταξη όλων των ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ, που θα σημάνει και μείωση των κύριων συντάξεων μέχρι και 30%, αλλά και ταυτόχρονη σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών, ενώ υπενθύμισε με νόημα: "Βασική υποχρέωση της χώρας μας, σύμφωνα με τον νόμο 3863 του 2010, είναι το ύψος των δαπανών μέχρι και το 2060 να μην υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009. Αυτό φαίνεται ότι επιτυγχάνεται". Άφησε έτσι να εννοηθεί πως αν στο μέλλον υπάρξει απόκλιση, έρχονται νέες περικοπές συντάξεων!

Να σημειώσουμε πως τα κυριότερα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» για τον Δεκέμβριο του 2014 δείχνουν ότι:
*Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.913 άτομα.
* Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.523.296, εκ των οποίων οι 12.354 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
* Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται σε 2.331.601.409,10 ευρώ.
* Η αντίστοιχη συνταξιοδοτική δαπάνη για το έτος 2014 ανέρχεται σε 27.738.352.144,33 ευρώ.
* Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκε στους νέους συνταξιούχους το τελευταίο τετράμηνο του 2014 ανέρχεται σε 267.115.659,34 ευρώ.
* Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 953,58 ευρώ.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ