Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 1.070.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΤΕΑ

Ένα βήμα πριν από την αδυναμία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους βρέθηκε το ενιαίο επικουρικό ταμείο των μισθωτών ΕΤΕΑ εξαιτίας χρέους ύψους 50 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ). Το ΤΑΠΙΤ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας συντηρητική κατάσχεση στους λογαριασμούς του ΕΤΕΑ και προκειμένου να μην δεσμευθούν τα ποσά και δεν πληρωθούν συντάξεις, μέσα στα Χριστούγεννα, επετεύχθη αναβολή της εκδίκασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ) αποφάσισε να προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΕΤΕΑ, μέχρι του ύψους των 50 εκατ. ευρώ για αντίστοιχο χρέος που αφορά τους κλάδους Σύνταξης και Πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το οποίο έχει ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. Συνολικά, το χρέος για τον κλάδο ασφάλισης των εμποροϋπαλλήλων, ανέρχεται σε 207 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ εκτιμά ότι εάν δεν προσέφευγε στη δικαιοσύνη, όλα τα μέλη του θα βρίσκονταν τα ίδια αντιμέτωπα με ποινικές ευθύνες.

Το απίστευτο "μπλέξιμο" ξεκίνησε το 2012, όταν αρχικά με νόμο και στη συνέχεια με υπουργική απόφαση ορίστηκε ότι από 1η Ιουνίου 2012, η είσπραξη των καταβαλλόμενων από τους εργοδότες ασφαλιστικών εισφορών, ο έλεγχος και η απόδοσή τους στον τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ θα πραγματοποιείται από τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΕΑΙΤ. Η απόφαση, ορίζει ότι το ΤΕΑΙΤ, που πλέον έχει ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, θα πρέπει να καταβάλλει στο ΤΑΠΙΤ το 24% επί του συνόλου των εισπραχθεισών εισφορών για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου 2012, καθώς και εισφορές για το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2008 έως τις 31 Μαΐου 2012.

Η λογική του «εισπράττω και δεν αποδίδω», εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από τα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία, που προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους άμεσες ανάγκες για πληρωμές συντάξεων, επιλέγουν να μην αποδίδουν σε τρίτους, κυρίως άλλα ταμεία, τις εισφορές που τους αναλογούν. Με αυτόν τον τρόπο κλείνουν τρύπες και μεταφέρονται ελλείμματα, από ταμείο σε ταμείο. Το πρόβλημα προκύπτει, όταν και τα δύο ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις...

Το συγκεκριμένο χρέος ύψους 50.453.534 ευρώ προκύπτει από το κλείσιμο των ισολογισμών του Κλάδου Σύνταξης και του Κλάδου Πρόνοιας του τέως ΤΕΑΥΕΚ. Στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναλυτική αναφορά, στις εισφορές που οφείλονται από το ΕΤΕΑ, υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ και αφορούν διάστημα από 1.10.2008 έως 31.5.2012. Το σύνολο της οφειλής ανέρχεται στα 207.530.214 ευρώ.

Ο κίνδυνος να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΕΤΕΑ και να μείνουν οι πλέον του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχοι χωρίς επικουρικές συντάξεις μέσα στα Χριστούγεννα, ανάγκασε τη διοίκηση του επικουρικού των μισθωτών να ζητήσει και τελικά να πετύχει αναβολή της εκδίκασης της απόφασης.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ