Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις, αποτελεί η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, τόνισε η Μαριάνε Κοτέ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τόνισε, πάντως, ότι το Eurogoup είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Άφησε δε να  εννοηθεί ότι το Βερολίνο δεν είναι αρνητικό σε παράταση του υφιστάμενου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπνέει αυτήν τη χρονιά. Αυτή είναι η συμφωνία. Αλλά παρόλα αυτά σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συζητηθεί και το ποια θέματα πρέπει να συζητηθούν, επίσης και το σημείο στο οποίο αναφερθήκατε (σσ. η βιωσιμότητα του χρέους). Οι προϋποθέσεις για αυτό έχουν τεθεί με σαφήνεια. Το Eurogroup έχει πάντα και κατ' επανάληψη δηλώσει ότι είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να βοηθήσει την Ελλάδα και στη συνέχεια. Τώρα, όμως, το θέμα πρώτα είναι να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση. Αυτή είναι η προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις», δήλωσε χθες η Μαριάνε Κοτέ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Σε ερώτηση, εάν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενεργεί προς την κατεύθυνση εξάμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, η Κοτέ απάντησε:
«Παρατηρήσατε σωστά (...) ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος ή την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης "τρέχουν" αυτήν τη στιγμή στο Παρίσι. Αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτές οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της τρόικας και όχι μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Όταν αυτή η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ασχοληθούν με το ποια θα είναι η συνέχεια. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί».
(Σ.Σ. η ενημέρωση έγινε χθες το πρωί, πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων)

Ενδεικτικό του αδιεξόδου που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και Αθήνας είναι και ότι σήμερα, Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, απέφυγε να απαντήσει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και αν υπάρχει ακόμα χρόνος για επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ