LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΔΕΝ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ»

Απάντηση στους «ανεύθυνους καταστροφολογικούς κύκλους» που ισχυρίζονται πως «έσπασε ο κουμπαράς» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) έδωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 18ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο. Ο κ. Βρούτσης  ξεκαθάρισε πως το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών ιδρύθηκε το 2008 με το ν.3655/08 και έχει βασικό σκοπό τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών, μέσω της δημιουργίας αποθεματικών για την χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των ασφαλιστικών φορέων από το 2019 και μετά.

Όπως τόνισε βασικοί του πόροι αποτελούν, μεταξύ άλλων, ποσοστό 10% επί των ετήσιων συνολικών εσόδων από αποκρατικοποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ποσοστό 4% επί των ετήσιων συνολικών εσόδων από το ΦΠΑ, η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, ποσοστό από τα έσοδα του Δημοσίου (μερίσματα, δικαιώματα, φορολογία) από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και από τη διάθεση αδειών για έρευνες, κ.λπ..

Στο σημείο αυτό ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως οι πρόσφατες εκροές 150 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση, αντίστοιχα, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ, εντάσσονται στις προγραμματισμένες ενισχύσεις του ασφαλιστικού συστήματος από τους πόρους του ΑΚΑΓΕ και δη από τους επιμέρους λογαριασμούς της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης για την περίοδο 2011-2014. Και μάλιστα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη δυνατότητα που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο του ΑΚΑΓΕ.

«Όχι μόνο ο ''κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ'' με σημερινό συνολικό απόθεμα 3,265 δισ. ευρώ παραμένει άθικτος, αλλά οι προοπτικές, γενικότερα, του ασφαλιστικού συστήματος διαγράφονται περισσότερο αισιόδοξες από ποτέ, δεδομένων των σημαντικών εξοικονομήσεων που θα προέλθουν από τον νέο ασφαλιστικό χάρτη με τις διοικητικές ενοποιήσεις της επόμενης χρονιάς και, κυριότερα, με την αναστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την εξομάλυνση της αγοράς εργασίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παράθεσε ο υπουργός στο 11μηνο 2014  η απορρόφηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού κινείται εντός των προγραμματισμένων στόχων, καθώς με προϋπολογισθείσα καταβολή 91,67% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 93,08%.

Βάσει των ίδιων στοιχείων  του Νοεμβρίου:
  • Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.652.172 άτομα.
  • Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.497.528 εκ των οποίων οι 12.163 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
  • Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Νοέμβριο ανήλθε σε 2,32 δισ. ευρώ.
  • Η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο 11μηνο του 2014 ανήλθε σε 25,4 δισ. ευρώ.
  • Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 950,05 ευρώ.
  • Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 168.190.
  • Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 177.315.
  • Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα το Νοέμβριο ανέρχεται σε 56,5 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο 11μηνο του 2014 ανέρχεται σε 606 εκατ. ευρώ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ