ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Με τη φράση «πολλά γίνονται» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσειςΣτο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προτάσεις που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.


Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η τρόικα απευθύνοντας νέο «τελεσίγραφο» στην Αθήνα ζήτησε, μεταξύ άλλων, αύξηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ επανέφερε και το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητώντας τροποποιήσεις. 
Συγκεκριμένα, ως προς τη ρύθμιση, ζητά να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.



Η τρόικα επαναφέρει διαρκώς το αίτημα για αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών, ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή τώρα, καθώς ήδη υπάρχουν 40.000 αιτήσεις για υπαγωγή.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις της τρόικας, αλλά και να ισοσκελίσει το δημοσιονομικό κενό που η τρόικα επιμένει να υπολογίζει στα 2,5-3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, προκρίνει την κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή του 6,5% σε προϊόντα και υπηρεσίες, που επιβάλλεται σε φάρμακα, εμβόλια, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και εισιτήρια θεάτρου, κρίνοντας πως και το δημοσιονομικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο και ο αντίκτυπος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα είναι μικρότερος.

Εν τω μεταξύ, για άλλη μια άτσαλη πολιτική κολοτούμπα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Η κυβέρνηση λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα» και «αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» τονίζει ο Δημ. Στρατούλης. Μέχρι και την κατάργηση του ΕΚΑΣ έφτασε να συζητά, προσθέτει.

Ο κ. Στρατούλης επαναλαμβάνει ότι στις άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι την σχετική πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Όπως δήλωσε, «Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα και κάνοντας για άλλη μια φορά μία άτσαλη πολιτική κολοτούμπα αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να συζητά, υποχωρώντας άτακτα, την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ και του προνοιακού τμήματος της κατώτατης σύνταξης που οι υπαλληλίσκοι της τρόικας χαρακτηρίζουν ως μη ανταποδοτικές παροχές».

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με την χθεσινή μεγαλειώδη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια άνοιξαν ένα νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα οδηγήσει και με την ψήφο τους, στην ανατροπή της κυβέρνησης πριν αυτή προλάβει να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τις συντάξεις. Μια αριστερή κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με την ψήφο και τους αγώνες του λαού θα στηρίξει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις με πρώτο βήμα την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

ΚΚΕ: Συνεχίζεται ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων

«Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικα δεν αφορούν τη λήψη ή όχι νέων αντιλαϊκών μέτρων, που είναι δεδομένη, αλλά τον τρόπο και χρόνο μετάβασης στη νέα φάση επιτήρησης, κατά την οποία θα συνεχιστεί ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων» τονίζει το ΚΚΕ.

«Είτε το μνημόνιο τελειώσει τυπικά στις 31/12/2014 είτε παραταθεί για κάποιους μήνες ακόμη, είτε συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα το ΔΝΤ είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα είναι εδώ οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ και οι επιδιώξεις του κεφαλαίου, δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού» προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Τώρα χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να απαιτήσουμε κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και ν' ανοίξουμε το δρόμο για ν' απαλλαγούμε οριστικά από την Ε.Ε, το χρέος και τα μονοπώλια, απ' τις κυβερνήσεις -σημερινές ή αυριανές- που αναγνωρίζουν και υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο».


Για δήθεν διαπραγματεύσεις μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ. «Το ''ναι σε όλα'' είναι το μόνο αποτέλεσμα των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης με τους δανειστές, με οδυνηρό αποτέλεσμα την παράταση του μνημονίου, την οποία προαναγγέλλουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ