LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο ΧΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

Σε ένα «σχέδιο ανωμαλίας» του ΣΥΡΙΖΑ που τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, επειδή έχασε 150.000 ψήφους, ενέταξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τις φήμες περί παραίτησής της και περί ενδοκυβερνητικών τριβών για τον ρόλο του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Υπάρχουν οι ανύπαρκτοι της δημοσιογραφίας που δεν ασχολούνται με την πολιτική αλλά με την παραπολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.



Όπως είπε, ο κ. Λαζαρίδης έχει ειδικευθεί στο θέμα του χρέους και είναι στέλεχος της διαπραγμάτευσης, που δεν αμφισβητείται ούτε από τον Γκίκα Χαρδούβελη ούτε από κανέναν.
Άλλωστε, υπενθύμισε πως ο υπουργός Οικονομικών «έκανε επίσημα δήλωση χθες και είπε ότι είναι ευπρόσδεκτα τα στελέχη της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση». 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση του κ. Λαζαρίδη στην οδό Νίκης δημιούργησε εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό, Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς ο ίδιος είχε ενημερώσει πως δεν προβλέπεται η παρουσία κομματικών στελεχών στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι όσα συνέβησαν στο Παρίσι αποτέλεσαν εξαίρεση.

Η ενόχληση του Γκίκα Χαρδούβελη είχε και συνέχεια, καθώς, ο υπουργός τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να τον ενημερώσει πως ο συνεργάτης του πρωθυπουργού θα ήταν παρών στη σύσκεψη. Αυτό γιατί την Δευτέρα οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία ο υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως δεν προβλέπεται να συμμετάσχουν κομματικοί εκπρόσωποι στις συζητήσεις και για τον λόγο αυτό το κόμμα δεν έστειλε κανέναν.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο εκνευρισμός που επικράτησε στο Σύνταγμα έφθασε και μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, υπήρξαν και φήμες πως ο πρωθυπουργός είχε έντονη συνομιλία με τον Γκίκα Χαρδούβελη για την παρουσία Λαζαρίδη στη συνάντηση.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, δίνει μια διαφορετική ερμηνεία του περιστατικού κρατώντας αποστάσεις τόσο από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη όσο και από τις διαπραγματεύσεις Χαρδούβελη με την Τρόικα. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ο Γκίκας Χαρδούβελης, εκτός από την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου του διεμήνυσε ότι δεν επιθυμεί παρουσία εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη, επικοινώνησε ξανά μαζί του την Δευτέρα.
Στο νέο τηλεφώνημα του έθεσε «θέμα» Λαζαρίζη, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να του απάντησε «Αυτά βρέστα με το Μαξίμου».

Ο κ. Βενιζέλος έσπευσε ταυτόχρονα να διαμηνύσει στον κ. Χαρδούβελη ότι την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις την έχει το οικονομικό επιτελείο αφήνοντας έτσι να εννοηθεί, σύμφωνα με ερμηνείες συνεργατών του, ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει αποστάσεις από την τρέχουσα διαπραγμάτευση«Έτσι κι αλλιώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Σαμαρά και εμένα» φέρεται να επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται σήμερα Τετάρτη, στις 18:00 για να έχουν μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Αλλωστε οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έθεσε ζήτημα απεμπλοκής από το Μνημόνιο κάτι που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης.

Σ.Σ.
Μόνο στο ''Δελφινάριο'' βλέπουμε τέτοιες παραστάσεις! Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;....

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ