LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Την Έκθεση της Κομισιόν του Ιανουαρίου του 2010, όπως επίσης και ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου του φετινού Μαρτίου, «που διαπιστώνουν απάτη στα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας πριν το 2010», επικαλέστηκε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για να απαντήσει σε επιθέσεις βουλευτών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Κράτους, σχετικές με την πολιτεία του στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, ήταν αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μαρκόπουλος, αρνήθηκε να αποδεχθεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί σε εργαζόμενους της Αρχής να παραστούν στη συνεδρίαση και να εκθέσουν τις αιτιάσεις τους ενάντια στον κ. Γεωργίου, με το αιτιολογικό πως οι τελευταίες δεν αφορούσαν την ημερήσια διάταξη. Επέτρεψε ωστόσο στους εργαζομένους να διανείμουν υπόμνημά τους, όπως επίσης και σε βουλευτές να απευθύνουν σχετικά ερωτήματα στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Την αρχή έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Γεωργίου με τους συγκατηγορουμένους του «φούσκωσε ελαφρά την καρδία το έλλειμμα του 2009 με 2 δις ευρώ, αποκρύπτοντας 2 δις ευρώ πλεόνασμα». «Αντιπαρέρχομαι διάφορα θέματα, με τα οποία κάποια από τα μέλη της Επιτροπής ισχυρίστηκαν πως υπήρξε δήθεν αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων από πλευράς μου. Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σήμερα γίνονται διεθνώς αποδεκτά» απάντησε ο Ανδρέας Γεωργίου.

Η αναφορά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Ν. Νικολόπουλου και την παρέμβαση του Κώστα Μαρκόπουλου. «Βρίσκεστε μπροστά σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει σε ελληνικές κυβερνήσεις. Όταν μιλάτε για απάτες, προσβάλλετε τη Βουλή αν δεν είστε συγκεκριμένος. Δεν είστε υπεράνω του Κοινοβουλίου. Το Κοινοβούλιο σας όρισε και το Κοινοβούλιο σας κάλεσε εδώ» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργίου ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Θα σας καταθέσω τα δύο έγγραφα, την Έκθεση της Κομισιόν του Ιανουαρίου του 2010 και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 14ης Μαρτίου του 2014, όπου μπορείτε να δείτε τις αναφορές για απάτες. Το ποιος ήταν υπεύθυνος, αυτό είναι θέμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα έπρεπε να αναζητήσει τις ευθύνες για τις απάτες και τις λαθροχειρίες με βάση τους αρμόδιους αυτούς θεσμούς» απάντησε ο Ανδρέας Γεωργίου. «Η δική μου δουλειά, είναι να παράγω αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία. Στις 21 του μηνός, η Eurostat ανακοίνωσε τα ελληνικά στοιχεία χωρίς επιφυλάξεις, για ένατη φορά από το 2010, ενώ μέχρι τότε τα ανακοίνωνε με επιφυλάξεις, όταν δεν παρενέβαινε η ίδια για τη διόρθωσή τους. Αν υπάρχουν άλλα θέματα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη και θα θέλατε να έχουμε κάποια συζήτηση, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας» κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίστηκε να ελέγξει τον κ. Γεωργίου για ζητήματα διαχείρισης της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, με τον κ. Γεωργίου να απαντά ότι η υπηρεσία «κινήθηκε στο πλαίσιο του νόμου του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο προϋπολογισμός της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει πτώση τα τρία τελευταία χρόνια και μπορώ να σας στείλω συγκριτικό συμπληρωματικό υπόμνημα» ανέφερε.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) δήλωσε: «Πέρσι είχε γίνει μεγάλη συζήτηση και όλοι οι βουλευτές είχαμε επιπλήξει τον κ. Γεωργίου γιατί αποφεύγει να καταθέτει το "πόθεν έσχες" που καταθέτουν οι πάντες. Εάν δεν το έχετε κάνει φέτος, είστε υπόλογος». «Υπήρξε μια ερώτηση για το πόθεν έσχες. Αυτό δεν αφορά την λειτουργία της υπηρεσίας. Δεύτερον, τηρώ την ισχύουσα νομοθεσία, όσον αφορά και αυτό το θέμα» απάντησε ο Α. Γεωργίου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ