LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΙΚΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ

Με το έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ντέιβιντ Κάμερον με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, στιγματίστηκε η σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος εκπροσωπούσε και την Κύπρο, λόγω της ασθένειας του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, όταν παρουσίασε τις κοινές ελληνικές και κυπριακές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Λευκωσίας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμούσε ένα πιο ήπιο κείμενο καταδίκης της τουρκικής πλευράς στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, ενώ ο Α. Σαμαράς αντέδρασε. Με την συνδρομή και του Χέρμαν Βαν Ρομπάι τελικώς το κείμενο που υιοθετήθηκε ικανοποιεί τις ελληνοκυπριακές σχέσεις, αφού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρότρυνε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα και στα κυριαρχικά δικαιώματα της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Παράλληλα, οι «28» υπενθυμίζουν ότι κάθε χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Ο Α. Σαμαράς, δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος» με το τελικό κείμενο συμπερασμάτων. «Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, γιατί δυναμώνει την εθνική στρατηγική της Ελλάδας και της Κύπρου και αναδεικνύει την καταλυτική σχέση των δύο χωρών που έχουν με την Ε.Ε.», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός. 



Την ικανοποίηση του για το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης στην Τουρκία εξέφρασε, με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το ισχυρό, αυστηρό μήνυμα της ΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στους 28 ηγέτες των κρατών-μελών προς την Άγκυρα, όπως σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η πολύ ισχυρή αναφορά, ίσως η ισχυρότερη από το 2005, για την ανάγκη η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφού ευχαρίστησε τον Α. Σαμαρά επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν αντιρρήσεις «από κάποιους οι οποίοι επιζητούσαν ένα πιο μαλακό σε διατύπωση κείμενο για την Τουρκία, αλλά στο τέλος επικράτησε η ανάγκη όπως σταλεί αυστηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία για τις απαράδεκτες κινήσεις της και την ξεκάθαρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ