Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ

Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει, η μετάβαση στην επόμενη ημέρα πρέπει να γίνει με ασφάλεια δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης. Όπως είπε η χώρα μας βρίσκεται σε συζητήσεις για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου για το πως θα προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση στην έξοδο με ασφάλεια. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, τίποτα δεν έχει κλείσει, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζήτηση για την επόμενη ημέρα «για το πώς θα προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση σε μία έξοδο από τη μεγάλη δοκιμασία και με μία αναπτυξιακή πορεία» και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα πέτυχε πολλά».

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε ότι «συζητήσεις γίνονται συνεχώς και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Είδα τον κ. Ντράγκι, τον Γάλλο, Ολλανδό, Ιταλό πρόεδρο, τον Ισπανό και τον Ιρλανδό πρόεδρο. Είναι λάθος να αποτελεί αφετηρία για εξαγωγή συμπερασμάτων η κάθε συνάντηση. Είναι μία Ευρώπη ενωμένη και είναι θεμιτό να υπάρχει αυτή η επαφή».

Διευκρινίζοντας τις αναφορές του στην ανάγκη για ασφάλεια και σύνεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η Ευρώπη δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά ανάκαμψης κάτι που είναι δυσάρεστο, το γεγονός ότι οι αναδυόμενες αγορές δεν έχουν την αύξηση του προϊόντος τους όπως αναμενόταν είναι δυσάρεστο, διεθνώς υπάρχει αναπτυξιακή δυσανεξία» για να τονίσει ότι αυτά τα δεδομένα «απαιτούν προσοχή μεγαλύτερη για εμάς, η Ελλάδα έχει ανάγκη για ασφάλεια στην μεταμνημόνιο εποχή. Βήματα μπροστά με ασφάλεια». «Όλα αυτά είναι ένα πλαίσιο συζήτησης, είναι το αντικείμενο δεν έχει γίνει ακόμα κανενός είδους κατάληξης της διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε.

Επίσης τόνισε, τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μονοσήματη έμφαση στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε μία πιο συνολική θεώρηση, που λαμβάνει υπόψη την αύξηση της ζήτησης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι τα ευρωπαϊκά δημοσιονομικά εργαλεία θα λαμβάνουν υπόψη τις ευρύτερες μακροοικονομικές προοπτικές. «Δεν θα λέμε μόνο μειώστε τα ελλείμματα, αλλά θα λένε σε κάποιες άλλες χώρες, όπως τη Γερμανία, ''αυξήστε τη ζήτησή σας''» είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη απειλείται από διάφορα πολιτικά γεγονότα και εξωγενείς παράγοντες, όπως η κρίση στην Ουκρανία, οι σχέσεις με τη Ρωσία και ο Έμπολα. Χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Γιούνκερ, για πρόσθετη χρηματοδότηση 300 δισ. ευρώ για επενδύσεις την περίοδο 2015-2017.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό και τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μετέφερε στους εταίρους τις κοινές θέσεις Αθήνας-Λευκωσίας για τις προκλήσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα αναφέρονται στο κείμενο συμπερασμάτων της Ε.Ε. «Η Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ. Κάθε υποψήφια χώρα που θέλει να μπει στην Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη. Και η απόφαση αυτή είναι σημαντική, ιδίως αυτή τη στιγμή, ενώ δυναμώνει τη στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου» τόνισε.


ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ