ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ερώτηση Κουρουμπλή για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ που εμπλέκονται σε φορολογικά σκάνδαλα
«Λουκέτο» στα Ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξήγησε ότι αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία. Εγγυήθηκε ωστόσο ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ που θα κλείσουν και οι οποίοι έχουν πληρώσει τις εγγραφές τους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αντίστοιχα τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ.

Ο υπουργός κατέθεσε και λίστα που περιλαμβάνει 20 ΙΕΚ με οφειλές από ένα έως έντεκα εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι μόνο τρία εξ αυτών έσπευσαν να συνάψουν διακανονισμό εξόφλησης. Για τους υπόλοιπους δεκαεπτά είπε ότι δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει άμεσα το κλείσιμό τους. Αναφορικά δε με την ρύθμιση χρεών επισήμανε ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ  με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ το μήνα δόση. «Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.


Ερώτηση Κουρουμπλή για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ που εμπλέκονται σε φορολογικά σκάνδαλα

Εν τω μεταξύ, ερώτηση προς τον Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα όμιλο ΙΕΚ που εμπλέκεται σε φορολογικά σκάνδαλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, κατέθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει σχετικά με την τύχη της δικογραφίας για την επίμαχη υπόθεση.

Αναλυτικά η ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας ''Real News'', γνωστός Όμιλος Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (IEK ΞΥΝΗ) φέρεται να κατηγορείται για πλήθος αδικημάτων που επισύρουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις με βάση τη φορολογική Νομοθεσία.

»Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, ανοίγοντας πρακτικά εκ νέου μια υπόθεση που είχε αποσιωπηθεί και τεθεί στο Αρχείο, κάνει λόγο για πλήθος φορολογικών παραβάσεων μεταξύ των οποίων: Υπεράκτιες εταιρίες που διευκόλυναν την απόκρυψη και διακίνηση δυσθεώρητων χρηματικών ποσών, φοροδιαφυγή φυσικών προσώπων της οικογενείας αφού οι Τραπεζικές καταθέσεις τους δεν φαίνεται να βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Ξέπλυμα χρήματος κι απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της μη καταβολής εισφορών στους εργαζομένους του Ομίλου, της μη επίδειξης βιβλίων, της εμφάνισης δαπανών χωρίς φορολογικά παραστατικά αλλά και της εικαζόμενης εμπλοκής εφοριακών που συγκάλυπταν τις παρανομίες. Συνεπώς, επειδή παραβιάζεται κάθε αρχή ισονομίας και δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών μεταξύ των πολιτών κι επειδή εξακολουθεί σκανδαλωδώς η μετακύλιση του φορολογικού βάρους στους ήδη καθημαγμένους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Γιατί παρά την ύπαρξη ικανών στοιχείων, η αρχική δικογραφία πέρασε στο αρχείο, παρά την εισαγγελική παραγγελία;».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ