LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΑ 70,16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Νέο ρεκόρ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο το Σεπτέμβριο, ανερχόμενα σε 70,16 δισ. ευρώ, έναντι 69,24 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 ανήλθε σε 9,683 δισ. ευρώ, από 8,654 δισ. ευρώ στο 8μηνο 2014. Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές, έως και το 2013, ύψους 60,480 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 9μηνο 2014 φθάνει στα 70,16  δισ. ευρώ. Σε ένα μόλις μήνα τα «φέσια» προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 923 εκατ. ευρώ.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 2,692 δισ. ευρώ, κάτι που το θέτει εκτός στόχων. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το στόχο του Μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, αλλά και το 25% των νέων οφειλών. Ενδεικτικά στο 9μηνο το ποσοστό είσπραξης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώνεται μόλις στο 14,16%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου εισπράχθηκε η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ως εκ τούτου ακόμη δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποσοστό των φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Ο αριθμός των φορολογουμένων αυτών και το ύψος των οφειλών τους, θα αποτυπωθεί στα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει η ΓΓΔΕ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται 793 πλήρεις έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν ολοκληρωθεί 268 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν 153,23 εκατ. ευρώ (ποσοστό 13,05%).
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται 1.059 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν γίνει 514 παρόμοιοι έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι 184,5 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 52,5 εκατ. ευρώ (ποσοστό 25,1%).
  •  Έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του έτους 74 έλεγχοι πόθεν έσχες για διευθυντές, υποδιευθυντές, επόπτες και τμηματάρχες και επιπλέον 68 έλεγχοι για τους ίδιους τους ελεγκτές.
  • Έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος 203 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή και 126 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.
Νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου
Εν τω μεταξύ, στη δημοσίευση νέων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού 37 ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, οι σχετικές περιλήψεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr). Έτσι, οι  ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.


Στη λίστα των ακινήτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • Πλειστηριασμός ενός διαμερίσματος 163τμ στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ.
  • Πλειστηριασμός ακινήτου στο Κολωνάκι με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ.
  • Πλειστηριασμός οικοπέδου 238τμ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ.
  • Πλειστηριασμός αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης, έναντι 400.000 ευρώ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών. 



Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνοντα υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ